Titánok háborúja várható az ibériai rangadón

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 17:41
null
Cristiano Ronaldót újra győztesként köszöntené a szakmai stáb (Fotó: Action Images)<br />
Az egyik legizgalmasabb m&eacute;rkőz&eacute;snek &iacute;g&eacute;rkezik a d&eacute;l-afrikai labdar&uacute;g&oacute;-vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon a Spanyolorsz&aacute;g&ndash;Portug&aacute;lia nyolcadd&ouml;ntő. Egyik csapat sem par&aacute;d&eacute;zik ezen a torn&aacute;n (b&aacute;r a portug&aacute;lok legal&aacute;bb j&oacute;l megsz&oacute;rt&aacute;k &Eacute;szak-Kore&aacute;t), de alighanem hatalmas csat&aacute;t v&iacute;v majd Fokv&aacute;rosban.

 

Már csak azért is élvezetes mérkőzésre számíthatunk, mert a FIFA-világranglista második és harmadik helyezettjei csapnak össze egymással. A spanyolok a brazilok melletti legnagyobb esélyesként érkeztek a tornára, ám csoportbeli teljesítményük finoman szólva sem volt meggyőző.

Ráadásul Xabi Alonso és Raúl Albiol személyében sérülés miatt két kulcsember sem léphet pályára a selecciónban. Xabi Alonsót Javi Martinez vagy Francesc Fábregas pótolhatja, Albiolt pedig Joan Capdevila.

„A portugál remek csapat, és abszolúte nem csak Cristiano Ronaldóból áll – nyilatkozta a mérkőzés előtt Vicente del Bosque, a spanyolok szövetségi kapitánya. – Az persze szentigaz, hogy Cristiano a legjobbjuk, de ne feledjük, hogy a portugál az egyetlen olyan csapat, amely még nem kapott gólt ezen a világbajnokságon. Játékosai egységes csapatot alkotnak, nem csak egyéniségek gyűjtőhelye a válogatott. Védelmük stabil, erőnlétük kiváló, ügyesen kontráznak, és egyénileg igen képzettek. Legalább olyan jók egyébként, mint a brazilok. Nagyon nehéz meccsre számítok, de hát a vébé ezen szakaszából tényleg csak a legjobbak mehetnek tovább."

Ronaldót klubtársa, Sergio Ramos fogja majd.

A várható spanyol kezdőcsapat
A várható spanyol kezdőcsapat


„A csoportbeli gondok csak még erősebbé tettek minket. A portugálok erősek, és alig várom már, hogy klubtársaim, Cristiano Ronaldo és Pepe ellen játszhassak. Cristiano gyors, erős, hihetetlenül cselez. Meg kell akadályoznunk, hogy labdához jusson, egyszerűen nem szabad teret hagynunk neki."

Fernando Torres megemlítette, hogy eddigi találkozóikon nem voltak eléggé agresszívek, túl messze helyezkedtek egymástól, és csapatként még nem funkcionáltak tökéletesen. Kiemelte azt is, hogy nem lehet ész nélkül nekik rontani, mert veszélyesen kontráznak, mindazonáltal véleménye szerint nemcsak a mérkőzés, az egész torna esélyese is a spanyol válogatott.

LEGYEN ÖN IS DEL BOSQUE!
Állítsa össze a spanyol válogatottat!

Nem lesz könnyű feltörnie Villáéknak a portugál védelmet, amely legutóbbi 26 mérkőzésén 22 alkalommal nem kapitulált.

„Készen állunk a találkozóra. Voltak már kemény meccseink a selejtezők alatt is, és itt a tornán is játszottunk élet-halál mérkőzéseket. Mindent beleadunk majd a játéktéren, és fejben is rendben lesznek játékosiam, mindannyian koncentrálunk a győzelemre. Portugália még nem mutatta meg, mire képes!" – fogadkozott Carlos Queiroz, a portugálok szakvezetője.

A kiváló szélső, Simao Sabrosa is hasonló véleményen van.

A lehetséges portugál kezdő tizenegy
A lehetséges portugál kezdő tizenegy


„Anélkül, hogy lebecsülnénk bárkit is, senkitől sem félünk – nyilatkozta az Atlético Madrid játékosa. – A mi válogatottunk is kiváló, egyre jobb, és megverhetjük a spanyolokat is, hiába Európa-bajnokok."

Garantáltan sok múlik majd a portugál védelmen, és a támadójátékuknak jót tehet, hogy játékmesterük, Deco játékra jelentkezett, még ha nem is biztos, hogy a kezdőben kap majd szerepet. Annál is inkább szüksége lenne egy teljes értékű Decóra a válogatottnak, mert Danny kidőlt sérülése miatt.

A hátsó alakzatot minden bizonnyal ezúttal is a Coentrao, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Duda négyes alkotja majd. Korábban sokan úgy gondolták, azért kapnak ennyire kevés gólt a portugálok, mert nem a legerősebb válogatottakkal találkoznak, nos, Dél-Afrikában az elefántcsontparti és a brazil csatársztárok sem voltak képesek feltörni a védelmüket. Kíváncsian várjuk, mire mennek velük a spanyolok!

VB 2010 
NYOLCADDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–PORTUGÁLIA

Fokváros, Green Point Stadion, 20.30. Vezeti: Baldassi (argentin)

SPANYOLORSZÁG: Casillas – Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila – Busquets, Xavi, Fábregas – Iniesta, F. Torres, Villa

PORTUGÁLIA: Eduardo – Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Duda – Pepe – Danny, Tiago, Raul Meireles, Ricardo Costa – Cristiano Ronaldo

 A mérkőzés online közvetítését itt olvashatja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik