Svájc búcsúzott, Honduras megszerezte első pontját

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 20:26
null
<a href="http://tudositas.nso.hu/genpage_tr_10317.html">AZ ONLINE TUDÓSÍTÁSÉRT KATTINTSON  A KÉPRE</a>
A H-csoport utols&oacute; fordul&oacute;j&aacute;val lez&aacute;rult a d&eacute;l-afrikai vil&aacute;gbajnoks&aacute;g csoportk&ouml;re. Előzetesen &uacute;gy tűnt, hogy Sv&aacute;jcnak lesz a k&ouml;nnyebb dolga Honduras ellen, Ottmar Hitzfeld egy&uuml;ttese azonban k&eacute;ptelen volt betal&aacute;lni a k&ouml;z&eacute;p-amerikaiaknak, akik b&aacute;r g&oacute;lt nem tudtak szerezni a torn&aacute;n, de megszerezt&eacute;k első pontjukat &ndash; tegy&uuml;k hozz&aacute;, nem &eacute;rdemtelen&uuml;l.&nbsp;

Meglepetésre Ottmar Hitzfeld, az európai együttes szövetségi kapitánya nem jelölte a kezdő tizenegyébe egyik legjobb támadóját, Alexander Freit.

MIKOR KI ÁLLT
TOVÁBBJUTÁSRA?

1. p: Chile és Spanyolország

10. p: Chile és Spanyolország

20. p: Chile és Spanyolország

24. p: Spanyolország és Chile 

30. p: Spanyolország és Chile

40. p: Spanyolország és Chile

45. p: Spanyolország és Chile 

50. p: Spanyolország és Chile 

60. p: Spanyolország és Chile  

70. p: Spanyolország és Chile  

80. p: Spanyolország és Chile  

90. p: Spanyolország és Chile   

Honduras 15 meccset játszott korábban európai ellenféllel szemben, de ezek közül csak hármat tudott megnyerni. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek el, a 11. percben aztán Gökhan Inler unta meg a játszadozást, és a tizenhatos vonaláról lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal kerülte el a kaput.

A hondurasiak minden teher nékül játszhattak, és ennek megfelelően többször is felértek a svájci kapuhoz. Az első negyedóra végén például  David Suazót ugratták ki, s Diego Benagliónak kifutva kellett előle mentenie.

A svájci válasz sem késett sokáig: Tranquillo Barnetta adott be jobbról, s a hosszún érkező Eren Derdiyok fejelhetett, a labda nem sokkal szállt fölé. Közben a másik meccsen megszerezte a vezetést a spanyol válogatott, ami azt jelentette, hogy Svájc már egygólos győzelemmel is beérné Chilét, de megelőzni még nem tudná. 

Aki sok helyzetet várt előzetesen a svájci csapatól, az tévedett, s nem úgy tűnt, mintha a hondurasiak ezen a találkozón szereznék meg első találatukat a tornán. Pedig – mivel a spanyolok közben belőtték a másodikat is – Svájcnak elég lett volna egy góllal legyőzni a hondurasiakat.

A hajrához érve még Derdiyok előtt adódott lövőhelyzet, de lecsúszott lábáról a labda. A játékrész Blaise Nkufo fejesével végződött – gól ebből sem született.

Hitzfeld a szünetben Gelson Fernandes helyére behozta Hakan Yakint, az első percekben azonban nem a viharos svájci támadások, hanem Grichting és Jerry Palacios összefejelése okozott riadalmat mindkét oldalon.

Az 53. percben Suazo előtt adódott nagy lehetőség, jobb oldali beadásra érkezett jól középen, de csúsztatása végül nem sokkal elkerülte a svájci kaput. Az európai csapat nem kapcsolt magasabb sebességi fokozatba a második félidőben sem, ami, tudván a másik meccs eredményét, legalábbis furcsának tűnt.

Jobb ötletük nem révén, átlövésekkel próbálkoztak a derék svájciak, de igazán Barnetta és Derdiyok próbálkozása sem volt jól helyezve, így nem állították nagy feladat elé Noel Valladarest. A 71. percben  gyors ellentámadás végén Alvárez üresen kapta a labdát, de Benaglio gyors reflexszel belekapott a lövésbe.

Az utolsó húsz percre beállt Frei is, de érdemben ő sem tudott hozzátenni csapata játékához. Jönniük kellett volna az európaiaknak, ám nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, csak látványosan szenvedtek. Lichtsteiner a 80. percben például a tizenhatosról lőtt az égbe. A hondurasiak ellentámadásai mindig veszélyt hordoztak magukban, csakhogy rendre elügyetlenkedték ezeket, a lesszabályt meg mintha nem is ismernék, többször is emiatt akadt meg a támadásuk (a 85. percben már a kilencediket írták fel az oldalukon).

A gólképtelen svájci együttes nem érdemelte meg, hogy továbbjusson, Honduras viszont a játék képe alapján rászolgált első pontjára. A nyolcaddöntőben így spanyol–portugál, illetve brazil–chilei mérkőzésre kerül sor.

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE
A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Spanyolország 3 2 1 4–2 +2  6  
  2. Chile 3 2 1 3–2 +1  6  
  3. Svájc 3 1 1 1 1–1 0 4  
  4. Honduras 3 1 2 0–3 –3  1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik