Raul Meireles a vb-re lőtte Portugáliát

Vágólapra másolva!
2009.11.18. 22:43
Címkék
A magyarok csoportjában második helyen végző Portugália kijutott a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra, miután Raul Meireles 56. percben szerzett góljával legyőzte Bosznia-Hercegovinát Zenicán, a világbajnoki pótselejtező visszavágóján.

 

A portugálok így örültek Raul Meireles mindent eldöntő góljának (fotó: Reuters)
A portugálok így örültek Raul Meireles mindent eldöntő góljának (fotó: Reuters)

Történelme legfontosabb mérkőzésére készült az 1992 óta független Bosznia-Hercegovina labdarúgócsapata Portugália ellen, az európai világbajnoki pótselejtező visszavágóján. Az első mérkőzést Bruno Alves fejesével a luzitánok nyerték meg, de az egygólos előny annak ellenére sem tűnt életbiztosításnak, hogy a bosnyákok egyik legjobbja, Zvjezdan Misimovic sérülése miatt nem léphetett pályára.

Az első félidő nem hozott túl színvonalas játékot, bár mindkét csapatnak volt lehetősége a gólszerzésre. A 17. percben Pepe mentett a veszélyesen berobbanó Edin Dzeko elöl, tíz perccel később pedig Kenan Hasagic védett nagyot egy szép vendégakció végén.

A szünetben beállt Zlatan Muslimovic, és ennek köszönhetően némileg megpezsdült a mérkőzés. A bosnyákok egyre többször jutottak el Eduardo kapujáig, azonban egy kontratámadás után a portugálok találtak be az 56. percben. Egy helyezkedési hibát kihasználva Nani passzolt a teljesen üresen álló Raul Meireleshez, aki 12 méterről a kapu jobb alsó sarkába gurított. (0–1)

RAUL MEIRELES GÓLJA

 

A bekapott gól után a hazaiak kétségbeesetten támadtak, többször közel jártak a gólhoz, de a portugálok is veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 77. percben elszabadulni látszódtak az indulatok, Sejad Salihovic reklamálásért piros lapot kapott, közben az egyik partjelzőt fejbe dobták, és emiatt néhány percig nem folytatódott a játék.

Az eredmény már nem változott, Portugália úgy jutott ki a világbajnokságra, hogy utolsó öt tétmérkőzése közül valamennyit megnyerte kapott gól nélkül.

VB-SELEJTEZŐK, EURÓPA
PÓTSELEJTEZŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Bosznia-Hercegovina–Portugália 0–1 (0–0)
Bilino Polje, Zenica. Vezette: Rosetti (olasz)
Bosznia-Hercegovina: Hasagic – Jahic, Nadarevic, Spahic – Bajramovic (Berberovic 83.), Pjanic, Ibricic, Medunjanin (Muslimovic 46.), Salihovic – Dzeko, Ibisevic. Szövetségi kapitány: Miroslav Blazevic
Portugália: Eduardo – P. Ferreira, Bruno Alves, R. Carvalho, Duda, Pepe – Tiago, Raul Meireles – Nani (Edinho 74.), Simao (Deco 80.), Liedson. Szövetségi kapitány: Carlos Queiróz
Gólszerző: Raul Meireles (56.)
Kiállítva: Salihovic (77.)
VB 2010 - A RÉSZTVEVŐK
A RENDEZŐ JOGÁN  
Dél-Afrika
   
DÉL-AMERIKA
Brazília Dél-Amerika 1.
Paraguay Dél-Amerika 2.
Chile
Dél-Amerika 3.
Argentína Dél-Amerika 4.
Uruguay/Costa Rica Dél-Amerika 5. vagy CONCACAF 4.


ÓCEÁNIA/ÁZSIA 5.
 
Új-Zéland Óceánia 1.


ÁZSIA
Ausztrália Ázsia A1
Japán Ázsia A2
Dél-Korea Ázsia B1
Észak-Korea Ázsia B2


EURÓPA
Dánia Európa 1.
Svájc Európa 2
Szlovákia Európa 3.
Németország Európa 4.
Spanyolország Európa 5.
Anglia Európa 6.
Szerbia Európa 7.
Olaszország Európa 8.
Hollandia Európa 9.
Görögország Európa 10.
Portugália Európa 11.
Szlovénia Európa 12.
Írország/Franciaország Európa 13.


CONCACAF
Egyesült Államok
CONCACAF 1.
Mexikó CONCACAF 2.
Honduras CONCACAF 3.
Costa Rica/Uruguay
CONCACAF 4. vagy Dél-Amerika 5.


AFRIKA
Kamerun
Afrika 1.
Nigéria
Afrika 2.
Algéria
Afrika 3.
Ghána Afrika 4.
Elefántcsontpart
Afrika 5.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik