Németország felnégyelte Maradonáékat

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 15:52
null
A KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Németország 4–0-ra nyert Argentína ellen, így elődöntőt játszhat a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A Nationalelf már a 3. percben megszerezte a vezetést Thomas Müller révén, majd a második félidőben hét perc alatt Miroslav Klose és Arne Friedrich is betalált a hátul teljesen széteső argentinok kapujába. A hajrában Klose még egyszer eredményes volt, még emlékezetesebbé téve 100. válogatottságát. A németek ellenfele a négy között a Paraguayt legyőző Spanyolország lesz.

A négy évvel ezelőtti és a mostani kezdőcsapatok több helyen is egyezést mutattak. Az argentinoknál Gabriel Heinze, Maxi Rodríguez, Javier Mascherano és Carlos Tévez, a németeknél pedig Philipp Lahm, Per Mertesacker, Arne Friedrich, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski és Miroslav Klose volt ott már a berlini találkozón is a pályán a kezdő sípszó pillanatában.

A németek jobban nem is kezdhettek volna. A harmadik percben Schweinsteiger csavart középre a bal oldalról egy szabadrúgást, a berobbanó Thomas Müller belecsúsztatott a labdába, amely aztán Sergio Romero lábáról a kapuba gurult (0–1). Ez volt egyébként a Nationalelf 200. gólja a világbajnokságok történetében.

Már az elején kiderült, hogy ez nem Nicolás Otamendi meccse lesz: az argentin jobbhátvéd rúgta fel a gólt megelőző szabadrúgás előtt Podolskit, a beívelésnél ő maradt le Müllerről, a 11. percben pedig ő kapta meg a találkozó első sárga lapját.

Élvezetes, nagy iramú volt a mérkőzés, Argentínának érthetően támadnia kellett, a németek pedig életveszélyes kontráikkal próbálták növelni előnyüket. A 24. percben majdnem sikerült is ez az európai csapatnak – igaz, nem ellentámadás végén –, Müller passzát követően azonban Klose 12 méterről középről centikkel fölé lőtt.

 MÜLLER NEM JÁTSZHAT AZ ELŐDÖNTŐBEN

Thomas Müller a 35. percben sárga lapot kapott, így a németek üdvöskéje nem játszhat az elődöntőben.

Hiába volt az argentin labdabirtoklási fölény és a klasszis kék-fehér mezes csatárok, Németország nagyszerűen védekezett, egyből két-három védő vette körül a tizenhatos előterében a labdát megkapó ellenfelet.

Az első fél óra letelte után viszont Manuel Neuernak kétszer is közbe kellett avatkoznia. Előbb Ángel di María, majd Gonzalo Higuaín lapos lövését védte. Egy közeli, Messi által ismét rosszul elvégzett szabadrúgás után már teljesen kiszolgáltatott helyzetbe került a kapus, ám Higuaín hiába talált közelről a hálóba, teljesen egyértelmű lesállás miatt az üzbég játékvezető érvénytelenítette a gólt.

Hogy a másik oldalon Romero se nyugodjon meg teljesen, arról Podolski gondoskodott, akinek ballábas bombája a bal alsó sarok mellett süvített el. Az első félidő utolsó nagy helyzete Müller nevéhez fűződött, akinek spiccel ellőtt labdájába Burdisso beleért, így szöglet lett a vége.

A 48. percben a jobb szélre átküldött Di María hozta a szívbajt egy pillanatra a német szurkolókra, de ballábas lövése elzúgott a jobb felső sarok mellett. Nem sokkal ezután Per Mertesacker mutatott be egy fájdalmas mentést, Tévez közeli bombája az arcáról vágódott szögletre.

Hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki helyzet, középpályás-védekezés, mint olyan, nem létezett, ennek a semleges nézők örülhettek leginkább.

Az egyre inkább kinyíló argentinok a 68. percben még nagyobb bajba kerültek, Németország megduplázta előnyét! Podolski tört be a tizenhatos belülre, középre passzolt, a 100. válogatottságát ünneplő Klosénak pedig már nem volt nehéz két lépésről az üres kapuba helyeznie. 0–2

Maradona a sokak szerint túl sokat jegelt Javier Pastorét küldte pályára, ám újabb gólt ismét a németek szereztek. Schweinsteiger „gyalogolt be" könnyedén az argentin ötösig, passzát pedig az előrehúzódó Arne Friedrich váltotta gólra közelről. 0–3

Sergio Agüerót is pályára küldte Maradona, ám már ez sem segített Argentínán. Olyannyira nem, hogy a németek újabb mintaszerű kontra után megszerezték a negyedik találatukat is. Podolski futtatta Özilt, aki lágyan átívelt a védők fölött, Klose pedig kapásból a hosszú alsóba helyezett. 0–4

A végeredmény ez lett, Németország megérdemelt győzelmet aratott a végére teljesen széteső Argentína ellen.

A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik