Kirúghatják Capellót, ha nem jutnak tovább

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 20:47
null
Capello állása a szlovénok elleni <br />meccstől függ? (Fotó: Action Images)
A BBC Sport &eacute;rtes&uuml;l&eacute;sei szerint amennyiben az angol labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott nem jut tov&aacute;bb a csoportj&aacute;b&oacute;l a d&eacute;l-afrikai vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon, az angol Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g (FA) elv&aacute;rja Fabio Capello sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nyt&oacute;l, hogy lemondjon posztj&aacute;r&oacute;l.
 

Az FA egyik prominens vezetője elmondta, hogy a szövetség az utolsó csoportmérkőzés előtt nem akar Capello szerződésével foglalkozni, de ha a „háromoroszlánosok” nem jutnak be a legjobb tizenhat közé, akkor könnyen elképzelhető, hogy felmerül Capello távozásának a lehetősége.

Az FA a világbajnokság előtt, június 2-án hosszabbította meg négy évvel az olasz szakember szerződését, és a kontraktus utolsó változatából kihagyták azt a záradékot, amely szerint a gyenge világbajnoki szereplés esetén kompenzáció nélkül meneszthetik a szövetségi kapitányt. Az FA-t már most sok kritika éri a döntés miatt.

„Addig semmi nem változik, amíg versenyben vagyunk – mondta Adrian Bevington, a szövetség ügyvezető igazgatója. – Nem akarok itt ülni, és a kapitány vagy bárki más szerződéséről beszélgetni. Épp ezért jelentettük be Ausztriában a vb előtt, hogy mi a helyzet. Mindannyian arra koncentrálunk, hogy szerdán jó eredményt érjünk el Szlovénia ellen, és továbbjussunk, és aztán még tovább.”

A nyilatkozat ellenére az FA állítólag elvárja Capellótól, hogy lemondjon, ha az angol csapat Szlovénia ellen nem vívja ki a továbbjutást (nagy valószínűség szerint ehhez elengedhetetlen a győzelem). A BBC azonban Capellóhoz közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy az olasz kapitány sikertelen vb esetén sem akar megfutamodni a rá váró újabb kihívások elől. Ez esetben viszont menesztése mintegy 10 millió fontba kerülne, ami még az FA pénztárcáját is érzékenyen érintené. (Korábban Sven-Göran Erikssonnak és Steven McClarennek is jelentős összeget fizetett kárpótlásul az FA.)

Capello menesztését az is nehezítheti, hogy az angol válogatott augusztus 11-én Magyarország ellen felkészülési mérkőzést vív, míg szeptember 3-án már Európa-bajnoki selejtező következik Bulgária ellen, és ilyen rövid határidőn belül nagyon nehéz lenne megfelelő szakembert találni az angol kispadra.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik