Hazaérkeztek Spanyolország aranyérmes hősei - fotók

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.12. 19:48
null
<strong>KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ!</strong>
Haza&eacute;rkeztek Spanyolorsz&aacute;g vil&aacute;gbajnoki arany&eacute;rmes hősei &ndash; a d&eacute;l-afrikai labdar&uacute;g&oacute;-vb-n diadalmaskod&oacute; selecci&oacute;n meg&eacute;rkezett Madridba.

Három óra késéssel érkezett meg a spanyol válogatott gépe Johannesburgból a spanyol fővárosba, ahol már a repülőtéren több száz szurkoló várta Iker Casillasékat.

A nemzeti csapat tagjainak nem sok ideje volt itt a drukkerekre, a királyi palotában volt ugyanis jelenésük. Itt János Károly király és José Luís Rodríguez Zapatero miniszterelnök köszöntötte a világbajnok együttest – az uralkodócsalád legifjabb tagjai közben Casillasnak köszönhetően játszhattak egy kicsit a Világkupával –, de ez még csak az igazi buli kezdete volt.

„Példaképek vagytok mindannyiunk számára, a nemesség, a csapatmunka és a küzdőszellem megtestesítői. Köszönetet mondok nektek, bajnokok, a királyi ház és minden spanyol nevében. A legmerészebb álmainkat váltottátok valóra" – üdvözölte a csapatot János Károly.

A válogatott Madrid utcáin egy nyitott buszban halad végig, megmutatva szurkolóiknak a vb-trófeát – alighanem a késő éjszakába nyúlik az ünneplés...Madridban rekkenő a hőség (közel 40 fok), így a tűzoltóság rendszeresen vízzel permetezi az ünneplő tömeget.

Az 5 kilométeres úton több tízezer szurkoló várta, és kitörő lelkesedéssel köszöntötte futballistákat, akik az ország történetének első világbajnoki címét szerezték meg vasárnap este Johannesburgban a holland együttes 1-0-ás legyőzésével.  

PEPE REINA, AZ ARANYGÉP MÓKAMESTERE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik