Ez bizony nulla (nulla): Anglia Algériával sem bírt

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 20:26
null
<a href="http://tudositas.nso.hu/genpage_lr_10293.html"><strong>AZ ÉLŐ TUDÓSÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a>
Címkék
M&aacute;sodik m&eacute;rkőz&eacute;se ut&aacute;n is nyeretlen mind az angol, mind az alg&eacute;riai labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott a d&eacute;l-afrikai vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon: a &bdquo;h&aacute;romoroszl&aacute;nosok&rdquo; 0&ndash;0-t j&aacute;tszottak az &eacute;szak-afrikai egy&uuml;ttessel egy meglehetősen gyenge tal&aacute;lkoz&oacute;n, a C-csoportban. Anglia k&eacute;t meccsen k&eacute;t d&ouml;ntetlent &eacute;rt el, Szlov&eacute;nia ellen sokat kellene javulnia, m&iacute;g Alg&eacute;ria 180 perc alatt sem tudta megrezegtetni a h&aacute;l&oacute;t, &eacute;s 1 ponttal sereghajt&oacute; a csoportban.

Az angolok olasz kapitánya Robert Green helyett David Jamest szerepeltette, akit nyugodtan sorolhatunk a veterán kategóriába: ő a világbajnokságok történetének hetedik legidősebb játékosa. Az algériai Favzi Sausi állítólag sérülés miatt került ki a kezdőből, igaz, arról nem szólnak a hírek, hogy fizikai fájdalomról vagy lelki sérülésről van-e szó…

Az angolok a 3. percben zúdították a tizenhatoson belülre az első labdát, az már más lapra tartozik, hogy Steven Gerrard beadására sem Emile Heskey (ő volt a célpont), sem társai nem értek oda. Az első szögletet a zöld mezes észak-afrikaiak jegyezhették fel, Karim Ziani pocsék, lapos beadása semmiféle veszélyt nem jelentett.

Nem úgy az angol védelem a 11. percben, amely csúnyán elbambult egy jobb oldali akció után, végül a Green helyére bekerült David Jamesnek kellett mentenie Riad Budebuz elől, a kipattanó után pedig nem lett baj, bár a háromoroszlánosok hátvédsora szerencsétlenkedett egy kicsit. Az első angol lövés Gerrard nevéhez fűződött, de a labdáta lelátó felső harmadából kellett visszahozni… Az első húsz perc után a születésnapos Fabio Capello elég morcosnak tűnt, hiszen se fölény, se helyzet.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

Az angol drukkerek a himnusz éneklésével ütötték el unalmukat, aztán Gerrard vilanása miatt már a játékra is figyelhettek, de a csapatkapitány lapos lövését simán védte Raisz M'Bolhi. Az első igazi helyzetig 33 percet kellett várni, egy védelmi kihagyás után Frank Lampard tiszta helyzetből vette célba a kaput, de lövését kikapta a sarokból M'Bolhi. Válaszképp Ziani is rázúdított egy lövést, a távoli próbálkozás elment a jobb kapufa mellett.


Wayne Rooney a félidő hajrájában megeresztett egy újabb egészséges lövést, de M'Bolhi magabiztos volt, és ezt a kísérletet is védte. Félidőben az eredmény 0–0, a játék újabb 0, volt miben javulni...

A 2. félidőt Karim Matmur sorfalról levágódó távoli szabadrúgása vezette be, majd ugyanő futtatott zátonyra egy egész jól induló algériai támadást azzal, hogy a játékvezetőt találta el passzával társa helyett. Az első helyzetet a félidőben az 55. perc hozta, egy csúnya algériai labdaeladás után. Gerrard tört be a tizenhatoson belülre, de nem vállalta a lövést, passzolt, azt se pontosan, így odalett a lehetőség.

Az 58. percben Haszan Jebda lepörgős csellel verte át Jamie Carraghert, a bekk kapott egy sárga lapot az ezt követően bemutatott szabálytalanságért. Ezzel Carragher besárgult, maradt Matthew Upson és  Michael Dawson középhátvédválasztéknak a harmadik meccsre (a fix pont Terry mellett). A szabadrúgást Ziani zúdította rá, de célt tévesztett.

CAPELLO: VÁLTOZÁSOK JÖNNEK

Változásokat ígért az Anglia–Algéria (0–0) vb-csoportmérkőzés után Fabio Capello, a két meccsből két döntetlent elérő „háromoroszlánosok" szövetségi kapitánya.


„Nem akarok egyenként a játékosokról beszélni, amikor rosszul megy, az egész csapatnak megy rosszul. Változtathatok a taktikán és ki is fogok próbálni valami mást. Nem hinném, hogy nehéz lesz feldobni a csapatot a Szlovénia elleni mérkőzés előtt. A csapat tudja, mit kell tennie" – értékelt a meccs utáni villáminterjúban az olasz szakember.

„Jó csapat ellen játszottunk, de úgy érzem, túl lassan. Nem éljük a legjobb pillanatainkat... Azt mondtam a srácoknak, ez nem volt jó teljesítmény, de szerencsések, mert van még egy lehetőségünk. Bízom bennük" – tette hozzá.

 

A mérkőzésen nem sok veszélyt jelentő Wayne
Rooney levonulóban „beszólt" az angol drukkereknek: „Jó látni, mikor a saját szurkolóid fütyülnek ki" – mondta egy kamerába.

A 63. percben Aaron Lennon egy veszélyes beadással letudta utolsó megmozdulását, a jobbszélsőt az első meccsen is csereként beálló Shaun Wright-Phillips váltotta. Az angol drukkerek pulzusát John Terry gyorsította fel, aki nagyon szűken mért egy hazaadást, de James végül menteni tudott a rárontó Matmur elől.

A 70. percben az egész addig semmit sem csináló Emile Heskey került ziccerbe, jobbról, 15 méterről lőtt, de Hallisról fölé pattant a labda, majd a szöglet utáni szituációt is megúszták a „sivatagi rókák”. A 74. percben cserélt mindkét kapitány, Fabio Capello Jermain Defoe-t dobta harcba Heskey helyett, míg Rabah Szadan Dzsamel Abdunnal frissített.

Az angol mezőnyfölény megnőtt a hajrára, de az óriási munkát végző algériai hátvédsor (néha kis szerencsével) mindent eltakarított. Haszan Jebda helyére Dzsamel Meszbah jött be a 89. percben, az idő telt, Anglia pedig semmivel sem jutott közelebb a vezető gólhoz…

A 91. percben Defoe előtt csillant fel a reménysugár (meg a kapu), hatalmas lövése viszont elment a kapu fölött. Ez volt az utolsó angol lehetőség: Fabio Capello együttese két meccs után még mindig nyeretlen, és Szlovénia ellen nagyon össze kell szednie magát… A csoportot a szlovének vezetik 4 ponttal, az Egyesült Államok és Anglia 2-2 ponttal áll, Algéria 1 pontos.


z volt Anglia 10. 0–0-s döntetlenje a világbajnokságokon, ezzel listavezetők.
Eddig egy csapat nyert vb-t, miután 2 döntetlennel kezdett: Olaszország, 1982-ben
David James minden idők 7. legidősebb vb-játékosa és legidősebb debütánsa

 

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Szlovénia2113–2+1 4  
  2. Egyesült Államok223–30 2  
  3. Anglia221–10 2  
  4. Algéria2110–1–1 1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik