Cristiano Ronaldo és Didier Drogba sem volt garancia a gólra

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 15:54
null
Nem C. Ronaldo (7) szobrát, őt magát faragják az elefántcsontpartiak <strong><br /></strong>
A k&eacute;t t&aacute;mad&oacute; szellemű csapatt&oacute;l sokkal eredm&eacute;nyesebb &eacute;s főleg szebb m&eacute;rkőz&eacute;st v&aacute;rtak előzetesen vil&aacute;gszerte, b&aacute;r az iramra nem lehetett panasz. Legk&ouml;zelebb a portug&aacute;lok j&aacute;rtak a g&oacute;lhoz a hatalmas kapuf&aacute;t r&uacute;g&oacute; C. Ronaldo r&eacute;v&eacute;n, de az afrikaiaknak is voltak helyzeteik.

 

„A gólok olyanok, mint a ketchup. Ha megindulnak, meg sem lehet állítani őket” – igyekezett megnyugtatni a drukkereket még a mérkőzés előtt CR7, azaz Cristiano Ronaldo. Finoman szólva sem láthattunk ma ketchupözönt.

A mérkőzés elején támadgattak a felek, ha óvatosan is, de a védők roppant szorosan fogták embereiket, Deco is hiába ment egészen hátra labdákért, nem akadt előtte szabad vagy elmozgó társ, akit indíthatott volna.

A 11. percben villant fel először egy csillag a pályán lévő sztárok közül: Cristiano Ronaldo bombázott kapura 30 méterről, lövése pedig a jobb oldali kapufán csattant. Az afrikaiak ijedtükben azonnal visszaálltak saját térfelükre, ellentámadásokra rendezkedtek be, veszélyes szélsőik azonban nem tudtak betörni az ellen állásai mögé – ugyanezt elmondhatták magukról portugál kollégáik is. Épp egy védő, az elefántcsontparti Siaka Tiéné lőtt először kapura csapatából, nem sokkal mellé, majd a szűrőként foglalkoztatott Cheick Ismael Tioté próbálkozott, szintén sikertelenül.

A 21. percben a színes lapokat mindig is szívesen osztogató játékvezető, az uruguayi Jorge Larrionda a C. Ronaldót felbuktató, majd mellkassal meglökő Guy Demelt és a kesztyűt egy lökéssel felvevő sértettet is sárga lappal figyelmeztette. A 20. perc körül kijöttek a szorításból az Elefántok, akik közül Gervinho kétszer is veszélyesen szlalomozott a bal oldalon, de Paulo Ferreira, majd Ricardo Carvalho menteni tudott előle az ötös környékén.

A 37. percben Tioté elől kellett bátor kivetődéssel mentenie Eduardónak, ettől eltekintve az utolsó negyedórában az idei vb-menüt főzték ki a felek: alapként zakatolós mezőnymunka, sok kemény belépővel és pontatlan indításokkal fűszerezve, egy csipetnyi impotens csatárjátékkal ízesítve, vuvuzela-koncerttel körítve, langyosan tálalva.

A második félidőben ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, majd az 53. percben Salomon Kalou lőhetett ígéretes helyzetből, ám gyengén és középre. A 60. percben újra Gervinho villant, lévén nem sokkal fejelt a kapu fölé. A portugál kapitány, Carlos Queiroz is érezte, hogy változtatnia kell, így Simao SabrosaDanny, majd Tiago a szürkén futballozó Deco helyére állt be.

A svéd mester, Sven-Göran Eriksson is cserélt, mégpedig Didier Drogbát küldte harcba Salomon Kalou helyére, azaz mindkét kapitány szerette volna eldönteni a maga javára a tipikusan egygólosnak látszó mérkőzést. A két kapitány minden igyekezete ellenére sem láthattunk újabb helyzeteket a 79. percig, amikor Raul Meireles bombázott 35 méterről a jobb alsó sarok mellé, C. Ronaldo pedig szinte ugyanonnan, középről vágott fölé egy szabadrúgást.

Az újabb cserék (pályára lépett a technikás Romaric itt, a fiatal Ruben Amorim amott) sem hoztak színt a játékba, bár utóbbi legalább kapura lőtt, ám jó hét méterrel fölé. A 91. percben Drogba tört be az ötösre, ám menteni tudtak előle a portugálok, majd Kader Keita adott be kétszer is veszélyesen.

A mérkőzés végén többet tettek az Elefántok a győzelemért, voltak is ígéretes helyzeteik, így ők hagyhatták el keserűbb szájízzel a feláztatott gyepet. Jellemző módon több afrikai játékos lába is görcsöt kapott a végére, de a portugálok is görcsösen védték az egy pontot, így az az eredmény született, amelyre a csoportrivális brazilok vágytak: döntetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik