Aranyszavak: a győztes csapat nyilatkozatai

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 09:46
null
Casillas meghatódott a világbajnoki siker után (Fotó: Action Images)
Euforikus állapotban voltak a spanyol válogatott játékosai a Hollandia elleni a hosszabbításban megnyert világbajnoki döntő után, amely történelmi siker volt a selección számára. A győztesek nagy része egyelőre el sem tudja hinni, mit vitt véghez, és a La Roja tagjai szurkolóiknak ajánlották a diadalt.

Iker Casillas: – Nagyon örülök, az elejétől a végéig megérdemeltük ezt a sikert. Köszönöm azoknak, akik támogattak minket. Hihetetlen, amit elértünk, szerintem még fel sem tudjuk fogni. Elértük, amiről a gyerekek álmodnak, ami eddig csak a videojátékokon volt elérhető. Nagyon nehéz volt eljutnunk a csúcsra. A hollandok tudták, hogy jól játszunk, és ha tartani tudjuk a labdát, akkor nehéz lesz nyerniük. Sara (Casillas riporter barátnője, akit megcsókolt élő egyenes adásban – a szerk.) nem volt jól az utóbbi napokban. Neki ajánlom ezt a sikert és a családomnak.

Cesc Fabregas: – Történelmi, felejthetetlen tettet hajtottunk végre, amelyet ki kell élvezni. Minden nagyon gyorsan történt. Nehéz vébén vagyunk túl, amelyen minden jól alakult. Köszönöm a családomnak, hogy eljöttek ide, mivel nem voltam jól, és nem játszottam sokat.

Sergio Ramos: – Nincs annál jobb érzés, mint magasba emelni a Világkupát. Bementem a hollandok öltözőjébe, hogy felvidítsam egy kicsit Robbent és Sneijdert. A mai nap csak a kezdet. Nem tudom, hogy fogjuk bírni fizikailag azt a sok ünneplést, ami ránk vár. Nagyjából tudtuk, hogy ilyen meccsre számíthatunk a hollandok ellen, ahogy a többi ellenfelünkkel szemben is.

Sergio Busquets: – Még nem tudom elhinni, hogy tényleg győztünk. Még kell néhány nap, és az, hogy a szurkolóinkkal és a családjainkkal is megünnepeljük a címet. Nem mindennap történik ilyesmi az emberrel. Vannak, akik egy életen át várnak a világbajnoki sikerre, nekünk pedig sikerült megszereznünk. Az első meccs óta egyre jobban játszottunk. A döntőben az első félidőben és a második játékrész elején nem tudtuk a saját játékunkat játszani, de aztán jobbak voltunk.

Pepe Reina: – Soha nem éltem át ilyen szép sikert. Nagyapám sokáig élt, de nagyon sajnálom, hogy lemaradt a legjobbról. Hollandia kiváló csapat, nehéz volt ellene játszani. Iker nagyszerű volt, és szerencsések vagyunk, hogy olyan játékosok vannak a csapatban, mint Iniesta.

 RAÚL: A SPANYOL CSAPAT A LEGJOBB A VILÁGON

„Óriási ez a spanyol csapat, megérdemelte, nagy nap ez a mai a spanyol labdarúgás számára, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a 102 válogatott fellépésén 44 gólt szerző Raúl a döntő után. – Az egész spanyol futballcsalád és természetesen Vicente del Bosque miatt is nagyon örülök, aki óriási edző. De az összes játékosunk fantasztikus, remek egységet alkottak, és mindenek előtt nagyszerű játékot produkáltak. Élmény volt a tévé előtt ülni, és nézni Spanyolország világbajnokságon nyújtott játékát. Teljesen megérdemelt ez a siker, magasan a spanyol válogatott a legjobb a világon."

David Silva: – Nehéz erről beszélni, de nem tudtam visszatartani a könnyeimet a siker után. Remélem, egész Spanyolország boldog, megérdemelte a hazánk a győzelmet a támogatásáért. Nagyon örülök, és ez sokáig fog tartani. Büszkén képviseltem a Kanári-szigeteket ebben a nagyszerű csapatban. Szép lassan értékelni tudjuk majd, hogy mekkora eredményt értünk el.

Joan Capdevila: – Ez a legnagyobb siker a világon, őrületes. Holnap megünnepeljük az összes emberrel, aki támogatott minket. A spanyol futball megérdemelte ezt a győzelmet. A barátaimnak, családomnak és minden embernek ajánlom ezt a sikert.

Xabi Alonso: – Ez hatalmas dolog, hatalmas. Euforikus hangulatban vagyok, nagyon örülök. Nagyon nehéz volt idáig jutni, de a végén az számít, hogy ki győz, és nekünk sikerült. Iniesta kétségkívül megérdemelné az Aranylabdát. Fantasztikus játékos. Nagyszerű elképzelni, hogy mit érezhetnek azok, akik végig szurkoltak nekünk ezen a tornán.

Xavi: – Hatalmas öröm ez, nagyon boldogok vagyunk. A családjainknak ajánljuk a sikert, és a selección szurkolóinak. Villa szerint Hollandia jól zárt, de most nem szeretnék taktikáról beszélni.

Pedro: – Nehéz lenne ezt a pillanatot megismételni. Ez megismételhetetlen. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ismét kezdő leszek. Hogy őszinte legyek, nem ez volt életem legjobb meccse, de a csapat jó volt ezen a nehéz találkozón. A végén sikerült megszereznünk a kupát. Azoknak ajánlom a győzelmet, akik eljöttek ide Dél-Afrikába szurkolni nekünk. És azoknak is, akik otthonról támogattak minket, különösen a Kanári-szigetek lakóinak és egész Barcelonának. Hétfőn mindenkivel együtt ünneplünk.

David Villa: – Azoknak ajánlom a sikert, akik támogattak minket. Nagyon boldogok vagyunk, nagyon örülünk a győzelemnek. Lenyűgöző siker ez.

Andrés Iniesta: – Mindent kiadtunk magunkból. Nincs rá szó, mit érzek most. Ezt a sikert Dani Jarquénak, a családomnak és minden embernek ajánlom. Hosszú évek kemény munkája hozta meg az eredményét.  

CASILLAS CSÓKJA ÉLŐ ADÁSBAN
 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik