A sorozat írói: Nedelykov Tamás, Marosi Gergely 2010.06.03 15:36 Frissítve: 2015.03.30 01:58

A FOCI-VB MEZEI: TUDOM, MIT VISELNEK IDÉN NYÁRON

A 2010-es labdarúgó-világbajnokságot felvezető sorozatunk keretében több részben mutatjuk be a dél-afrikai tornán szereplő nemzeti válogatottak hivatalos mezeit és azok történetét. Milyen technológiával készülnek a csapatok szerelései? Hogyan jelenik meg a Csapatszellem a német, vagy éppen a Vörös düh a spanyol mezen? Mit viseltek az elődök ötven-száz évvel ezelőtt? Miért csak 1950 után lett a brazil válogatott meze sárga-zöld-kék? Miért fehér-fekete a németek dressze, miért sárga-zöldek az ausztrálok? Válaszok erre és sok egyéb kérdésre minisorozatunkban. Mert mi tudjuk, mit viselnek idén nyáron.

 


VISSZA AZ ADATBANKHOZ

 

A SOROZAT RÉSZEI
Mezkavalkád I.: Tudom, mit viselnek az idén nyáron (Ausztrália, Brazília, Hollandia, Portugália, Szlovénia, Szerbia, Egyesült Államok, Új-Zéland, Dél-Korea: a Nike-mezes csapatok)
Mezkavalkád II.: Tudom, mit viselnek az idén nyáron (Argentína, Dánia, Franciaország, Japán, Németország, Mexikó, Paraguay, Dél-Afrika, Spanyolország, Nigéria, Görögország, Szlovákia: az adidas-mezes csapatok) 
Mezkavalkád III.: Tudom, mit viselnek az idén nyáron (Algéria, Anglia, Chile, Elefántcsontpart, Észak-Korea, Ghána, Honduras, Kamerun, Olaszország, Svájc, Uruguay: a Puma-, Umbro-, Joma- és Brooks-mezes csapatok)