Portugália: CR a harmadikra vágyik, de nincsenek álmatlan éjszakái

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.12. 18:08
null
Ritka pillanat: Cristiano Ronaldónak kell űzni ellenfelét - jelesül Mathieu Valbuenát -, és nem fordítva (Fotó: Reuters)
A franciáktól elszenvedett 2–1-es vereséget követően a portugál labdarúgó-válogatott klasszisa, Cristiano Ronaldo elmondta, hogy valóban vágyik az újabb – esetében 2008 és 2013 után harmadik – Aranylabdára, de azért nincsenek emiatt álmatlan éjszakái. A felkészülési találkozó 75. percében lecserélt támadó megnyugtatta a portugál és a madridi drukkereket, hogy közelmúltban fájó térdére csak elővigyázatosságból rakott jeges borogatást. Közben José Mourinho Zinedine Zidane-hoz hasonlította a szélsőt.

 

„C. RONALDÓT CSAK EGYMILLIÁRD EURÓÉRT VIHETIK”
„Az utóbbi időben senki sem keresett Cristiano Ronaldo szerződtetésével kapcsolatban. Nem vagyok meglepve, hiszen a madridiak nemrég egymilliárd euróban állapították meg a kivásárlási árát, csak azzal tárgyalunk, aki ezt ki tudja fizetni…" – mondta az AS-nek a blancók hetesének menedzsere, Jorge Mendes.

„Az a célom, hogy mindig a maximumot adjam magamból, mint ahogyan azt tettem az elmúlt hat-hét évben – nyilatkozta Cristiano Ronaldo. – A legnehezebb az egészben, hogy folyamatosan éveken át ezen a szinten tudjak teljesíteni. A számok, az elért mutatóim viszont önmagukért beszélnek, nincs miért aggódnom. Nem vagyok álszent, természetesen szeretném megnyerni a harmadik Aranylabdát, de attól még fogok tudni aludni, ha nem én kapom meg. A szavazásra jogosult kapitányok és játékosok hozzák majd meg a döntésüket, hogy ki volt a jobb. Engem viszont ez nem befolyásol semmiben, végzem a munkámat legjobb tudásom szerint. Ahogy eddig, úgy ezután is minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy kiérdemeljem a szavazatukat, aztán majd januárban meglátjuk, mi lesz belőle a végén."

A franciák elleni mérkőzésen a 75. percben – 2–0-s francia vezetésnél – cserélték le Cristiano Ronaldót, aki korábban heteken, de inkább hónapokon át fájlalt térdére azonnal jeges tömlőt rakott a kispadon.

„Ez teljesen normális ilyenkor egy meccs után, ez csak elővigyázatosság a megterhelt testrészre, semmi több" – nyugtatta meg szimpatizánsait a portugál szélső, akinek kijutott José Mourinho dicséretből.

„Olyan ő nekünk, portugáloknak, mint Zidane a franciáknak. Nincs hozzá hasonlítható. Egy hihetetlen futballista, egy igazi gólgyáros. Nem tudok róla semmit olyat mondani, amit a világon bárki nem tudna már."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik