Felkészülés: PL-játékosok góljaival győzött Belgium Svájcban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 18:17
A belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a szintén a franciaországi Európa-bajnokságra készülő Svájcot.

Fél óra elteltével a svájci válogatott szerzett vezetést: Blerim Dzemaili tizenöt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, miután a belga védelem nem tudott felszabadítani egy jobb oldali hazai akció végén. Három perccel később azonban jött az egyenlítés: egy jobb oldali beadásnál elaludt a svájci védelem, különösen Philippe Senderos hibázott nagyot, így a jól helyezkedő Romelu Lukaku közelről a jobb felső sarokba bombázhatta a labdát.

1–0, Dzemaili

1–1, Lukaku

A második félidőben egy felkészülési találkozókon szokatlan jelenet játszódott le, miután Haris Seferovicot a játékvezető kiállította. Ezt pedig a belga válogatott azonnal megbosszulta: Kevin de Bruyne tizenhét méterről védhetetlenül a jobb felsőbe küldte a labdát, kialakítva ezzel a 2–1-es végeredményt.

1–2, De Bruyne

A belgák az Európa-bajnokság előtt még a finnekkel és a norvégokkal mérik össze az erejüket, míg Svájc már csak Moldova ellen lép pályára.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Genf. Vezette: Mazzoleni (olasz)
SVÁJC–BELGIUM 12 (1–1)
SVÁJC:
Sommer – Lang (Widmer, 64.), Senderos (Elvedi, 63.), Djourou (Fernandes, 85.), Rodríguez – Behrami, Dzemaili (Zakaria, 79.), Xhaka –Shaqiri, Derdiyok (Seferovic, 41.), Mehmedi (Tarashaj, 64.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
BELGIUM:
Courtois – Witsel, Alderweireld, Vermaelen (J. Lukaku, 68.), Vertonghen – Fellaini (Benteke, 85.), De Bruyne, Dembélé (Ciman, 55.) – Mertens (Origi, 67.), R. Lukaku (Batshuayi, 58.), Hazard. Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
Gólszerző:
Dzemaili (31.), ill. R. Lukaku (34.), De Bruyne (83.)
Kiállítva:
Seferovic (81., Svájc)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik