Felkészülés: gólzáporos győzelemmel zárt Románia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 22:03
null
Románia már a 3. percben két góllal vezetett, a végén ötnél állt meg a grúzok ellen (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnokságra készülő román labdarúgó-válogatott kiütéses, 5–1-es győzelemmel intézte el Grúziát, így önbizalommal telve utazhat Franciaországba. Szoros, mégis könnyed győzelmet aratott Svájc. A hibátlan ukránok Albániát is legyőzték.

ROMÁNIA–GRÚZIA

Villámrajtot vett a román válogatott Grúziával szemben, és már a második percben ziccerbe került Adrian Popa, aki nem ügyetlenkedett, a kapujából kirontó kapus mellett az üres kapuba passzolt. Kevesebb mint egy perccel később örülhettek újra a román szurkolók, amikor egy teljesen veszélytelen beadást próbált tisztázni Alekszandr Amiszulasvili, ám felszabadítás helyett a saját kapujába sodorta a labdát.

A második félidőre is hagyott gólt bőven a hazai csapat: egy bedobást követően Popa szöktette Nicolae Stanciut, aki rendkívül üresen maradt a tizenhatoson belül, így könnyen szerezhette meg a románok harmadik gólját. Ezt követően felélénkült a grúzok játéka, majd újabb gólt szereztek a románok, de ezúttal a saját kapujukba: a 68. percben Nika Kvekveszkiri ívelt a román kapu elé, ahol Cosmin Moti ért szerencsétlenül a labdához. Az utolsó tíz percben még Gabriel Torje és Claudiu Keserü is mattolta a vendégeket, így a románok közönségszórakoztató 5–1-es győzelemmel búcsúztak a szurkolóiktól.



EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ROMÁNIA–GRÚZIA 5–1
(2–0)
Bukarest. Vezette
: Soares Dias (portugál)
ROMÁNIA: Tatarusanu – Sapunaru, Moti, Grigore, Rat – Hoban (Prepelita, 64.), Pintilii (Sanmartean, 84.) – Popa (Keserü, 71.), Stanciu (Alibec, 83.), Stanciu (Torje, 73.) – Andone (Chipciu, 64.). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu
Gólszerző: Popa (2.), Amisulasvili (3. – öngól), Stanciu (49.), Torje (80.), Keserü (87.) ill. Moti (68. – öngól)

SVÁJC–MOLDOVA

A svájciak rögtön nekiestek Moldova válogatottjának és a 12. percben meg is szerezték a vezetést: Fabian Schär remek passzal találta meg a kiugró Blerim Dzemailit, aki kapásból fejelt a tizenhatos vonaláról, a lécről visszapattanó labda pedig szerencsétlenül találta el a vendégek kapusát, Stanislav Namascót, így róla jutott a labda a kapuba.

A mérkőzés további szakaszában is nagy erőkkel támadott Svájc, különösen a 60. perc környékén veszélyeztettek sokat. A következő gólt azonban mégsem ők szerezték, hanem Radu Ginsari. A moldovai játékost a svájci kapuhoz közeledve senki nem vette komolyan, így jó 20 méterről kapura zúdította a labdát és gyakorlatilag a semmiből kiegyenlített.

Hat perccel később érkezett a válasz, Admir Mehmedi a büntetőterület bal sarkától kilőtte a hosszú felső sarkot, eldöntve ezzel a találkozót. A svájci válogatott az eredménybeli kisebb különbség ellenére roppant magabiztosan játszott, és győzelemmel a háta mögött utazhat az Eb-re.



SVÁJC–MOLDOVA 2–1 (1–0)
Lugano. Vezette: A. Hernández (spanyol)
SVÁJC: Bürki – Lichtsteiner (Lang, 64.), Schär, Von Bergen, R. Rodríguez (Moubandje, 63.) – Behrami, Xhaka (F. Frei, 70.) – Shaqiri, Dzemaili (Zakaria, 77.), Embolo (Tarashaj, 63.) – Derdiyok (Mehmedi, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Namasco (12. – öngól), Mehmedi (75.) ill. Ginsari (70.)

ALBÁNIA–UKRAJNA

Olaszországban fogadta az albán válogatott Ukrajnát a két csapat Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésén. A szomszédaink kezdték jobban a találkozót, a 8. percben Tarasz Sztepanenko érkezett remekül Jevhen Konopljanka passzára, és a kapuba lőtt. Nem sokat várt a válasszal Albánia, a 12. percben Armando Sadiku volt eredményes.

A második játékrész elejét megint megnyomták az ukránok, a 49. percben Andrij Jarmolenko közvetlen közelről szerzett előnyt ismét csapatának. A folytatás kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de ismét az ukránok örülhettek: egy kapu elé passzolt labdát Ansi Agolli nem tudott messzire rúgni, felszabadítási kísérletével Konopljankát találta meg, aki a kapuba zúdított, beállítva ezzel a végeredményt. Az ukrán válogatott mind a négy felkészülési mérkőzését megnyerte.



ALBÁNIA–UKRAJNA 1–3
(1–1)
Bergamo. Vezette: Mazzoleni (olasz)
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Cana (Ar. Ajeti, a szünetben), Mavraj, Agolli – Xhaka (Basha, a szünetben), Kace (Balaj, 74.), Abrashi (Memushaj, a szünetben) – Roshi, Sadiku (Cikalleshi, 60.), Lenjani (Gashi, 67.). Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi
UKRAJNA: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk (Butko, a szünetben) – Sztepanenko, Harmas (Kovalenko, a szünetben) – Jarmolenko (Zincsenko, 77.), Szidorcsuk (Rotan, 67.), Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 62.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko
Gólszerző: Sadiku (12.), ill. Sztepanenko (8.), Jarmolenko (49.), Konopljanka (87.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Kanada–Azerbajdzsán 1–1 (Akindele 43., ill. Nazarov 58. – tizenegyesből)
Koszovó–Feröer 2–0 (Bunjaku 44., Kastrati 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik