Eb 2016: Senkiként érkeztem ide, senkiként távozom – Pelle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.03. 20:21
Simone Zaza, az olasz labdarúgó-válogatott csatára biztos volt benne, hogy betalál a tizenegyespárbajban a németek elleni Eb-negyeddöntőben, míg a szintén hibázó Graziano Pelle állítja, hogy nem akarta provokálni Manuel Neuert a lövése előtt.

Az azóta jócskán kifigurázott „tánc” után Zaza csúnyán a léc fölé lőtt a szombat esti negyeddöntő tizenegyespárbajában, pedig nagy önbizalommal állt oda.

„Mindig így végzem el a tizenegyeseket, biztos voltam benne, hogy betalálok – nyilatkozta Zaza a Sport Mediasetnek a milánói repülőtéren. – Elküldtem Manuel Neuert a másik irányba, de a labda sajnos túl magasra szállt. Nehéz lesz, de túl akarok lépni ezen. Szeretném, ha az olasz emberek tudnák, hogy mindent megtettünk. Kihagytam pályafutásom legfontosabb tizenegyesét, ez elkísér életem végéig.”Az azóta jócskán kifigurázott „tánc” után Zaza csúnyán a léc fölé lőtt a szombat esti negyeddöntő tizenegyespárbajában, pedig nagy önbizalommal állt oda.

„Mindig így végzem el a tizenegyeseket, biztos voltam benne, hogy betalálok – nyilatkozta Zaza a Sport Mediasetnek a milánói repülőtéren. – Elküldtem Manuel Neuert a másik irányba, de a labda sajnos túl magasra szállt. Nehéz lesz, de túl akarok lépni ezen. Szeretném, ha az olasz emberek tudnák, hogy mindent megtettünk. Kihagytam pályafutásom legfontosabb tizenegyesét, ez elkísér életem végéig.”

Graziano Pelle a jobb oldali kapufa mellé gurított, ám még mielőtt ellőtte a labdát, mutogatott Neuernak, mintha azt jelezte volna, hogy panenkás megoldással próbálkozik majd. Sokan emiatt arroganciával, nagyképűséggel vádolták meg, de ő tagadja, hogy tiszteletlen lett volna.



„Hogy pozitív maradt-e így számomra az Európa-bajnokság? Nem tudok most ezzel foglalkozni, szomorú vagyok, és szeretnék elnézést kérni minden olasztól. Ha bemegy a labda, most fenomén lennék, így viszont… Senkiként érkeztem ide, és senkiként távozom – mondta az ANSA hírügynökségnek Pelle, aki két gólt szerzett az Eb-n. – Elnézést mindenkitől, de ne mondják, hogy provokálni próbáltam Neuert. Szerintem nem is vette észre. A mutogatással csak arra akartam rávenni, hogy maradjon középen. Összevissza mozgott a vonalon, csak azt akartam, hogy ott maradjon. A végén Neuer üdvözölt, és azt mondta, jó játékos vagyok.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
NÉMETORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 6–5

Bordeaux, Matmut Atlantique, 38 764 néző. Vezette: Kassai (magyar)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels – Kimmich, Khedira (Schweinsteiger, 16.), Kroos, Hector – Özil – Th. Müller, Gomez (Draxler, 72.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza, 121.) – Florenzi (Darmian, 86.), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Éder (Insigne, 108.), Pelle. Szövetségi kapitány: Antonio Conte
Gólszerző: Özil (65.), ill. Bonucci (78. – 11-esből)

Tizenegyesrúgások (vastaggal, akik berúgták): Insigne, Kroos, Zaza, Müller, Barzagli, Özil, Pelle, Draxler, Bonucci, Schweinsteiger, Giaccherini, Hummels, Parolo, Kimmich, De Sciglio, Boateng, Darmian, Hector

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik