nemzetisport.hu 2016.06.17 14:51 Frissítve: 2016.06.17 21:00

A 88. percben szerzett góllal az olaszok legyűrték Ibráékat

Olaszország a hajrában szerzett Éder-góllal 1–0-ra legyőzte Svédországot a labdarúgó Európa-bajnokság pénteki játéknapján, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé.

A győztes olaszok így köszöntötték a szurkolótáborukat (Fotó: Reuters)


LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1–0 (0–0)
Toulouse,
Stadium Municipal, 29 600 néző. Vezette: Kassai (magyar)
OLASZORSZÁG: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi (Thiago Motta, 74.), Giaccherini, Florenzi (Sturaro, 85.) – Pelle (Zaza, 60.), Éder. Szövetségi kapitány: Antonio Conte
SVÉDORSZÁG: Isaksson – E. Johansson, Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – S. Larsson, Ekdal (Lewicki, 79.), Källström, Forsberg (Durmaz, 79.)  – Ibrahimovic, Guidetti (Berg, 85.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
Gólszerző: Éder (88.)

A meccs online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni.

MEDDŐ SVÉD FÖLÉNY

Olaszország három pont birtokában várta a Svédország elleni toulouse-i mérkőzést, és ez a kedvező élethelyzet tökéletesen tükröződött a játékán. Az első tizenöt percet követően a svédek felé billent a labdabirtoklási mutató – más kérdés, hogy fölényükkel (a szünetig 59 százalék) semmire sem mentek.

Zlatan Ibrahimovic és társai rendszeresen fennakadtak a jól szervezett olasz védőfalon, próbálkozásaik olyannyira kiérleletlenek voltak, hogy Ibra igazából fel sem húzta magát – ha reklamált is Kassai Viktornál, lemondó mosollyal tette. S ha már Kassai: honfitársunk jól kézben tartotta az eseményeket.

A szünetig egyetlen lövés találta el a kaput, és sokat elmond az első félidőről, hogy a két olasz támadó, Graziano Pelle és Éder egyszer sem ért a labdához az ellenfél tizenhatosán belül…

IBRA A KAPU TORKÁBÓL SEM TALÁLT BE

A pihenő után is inkább a svédek birtokolták a labdát, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Egy-egy olasz elfutás és beadási kísérlet jelentett eseményt, no meg néhány férfiasan kemény, a játékvezetői ingerküszöböt hol alulról, hol felülről súroló belépő.

Ritka pillanat volt, amikor Ibrahimovic a kapu torkából a léc fölé emelt (72. perc). Enyhítő körülmény: ha kissé késve is, de emelkedett az asszisztens zászlaja, szóval ha Ibra belövi az elronthatatlant, akkor sem szerez vezetést a csapata.

Zlatan Ibrahimovic megkönnyebbülten veszi tudomásul: les volt… (Fotó: Reuters)

 

A VÉGÉN CSATTANT

A hajrában aztán – az előzmények ismeretében némiképp váratlanul – az olaszok komponáltak két gyors akciót: az első végén Emanuele Giaccherini beadása után Marco Parolo a lécre fejelt (82. perc), a második végkifejleteként Simone Zaza visszafejelte a labdát a mögötte lendületesen érkező Édernek, aki balról befelé húzott, majd a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokba vágta a győztes gólt (1–0).

Az egy pontot egy perccel korábban még a zsebükben érző svédek kétségbeesésükben megpróbálkoztak egy büntető kiharcolásával a végjátékban, de Kassai jól látta: a tömegjelenet során a tizenhatoson belül eldőlő két sárga mezes egyikével sem szabálytalankodtak az olasz védők.

A sorozatban a 12. tétmérkőzésén veretlen maradó Olaszország kiharcolta a továbbjutást, Svédország két meccs után egy ponttal – és kaput eltaláló saját lövés/fejes nélkül áll…

A meccs online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni.

Éder már ellőtte a labdát, ezzel a góllal győztek az olaszok (Fotó: Reuters)

 

 

2016.11.09 17:01:36

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Fizessen elő a Nemzeti Sportra negyedévre, és ajándékba megkapja az Eb-kötetet!

2016.07.15 19:46:45

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Leesett az állunk néhányszor, miközben végigpörgettük olvasóink nyitómeccs előtti megérzéseit.

2016.07.12 18:07:47

Foci Eb 2016 Kovács Kristóf (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sérült sportolót kevésbé érdeklik a mindennapos dolgok, csökken az önszabályozás és az érzelmi kontroll.

2016.07.11 13:26:18

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

A portugálok legjobbja a kapus volt a fináléban • A francia csatárok kevésszer voltak megjátszhatóak.

2016.07.11 09:30:30

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

CÍMLAPOK. „Túl kegyetlen” • „Ez nem a mi napunk volt” • CR nélkül is megkapta a „glóriát” Portugália.