Eb 2016: íme, az összes kapitány fizetése, kivéve… – kép

A financefootball.com honlapon nyilvánosságra hozták a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra készülő válogatottak szövetségi kapitányainak bérét. Egyetlen kivétellel…

hirdetés

 

Huszonnégy válogatott, huszonnégy edző, ebből csupán egyetlen kérdőjel.

A financefootball.com-nál csak a magyar válogatottat irányító, a napokban szerződést hosszabbító Bernd Storck fizetése kérdéses.

A beszámoló szerint ezt a választ kapták az MLSZ-től, mikor feltették a kérdést, mennyit keres a kapitány: „Az adatok, amiket kérnek, nem publikusak. Annyit azonban elárulhatunk, hogy az európai átlag körül, vagy talán az alatt van egy kicsivel Bernd Storck fizetése.”

A lista élén az angol válogatott sokat kritizált mestere, Roy Hodgson áll évi 5 millió eurós, azaz másfél milliárd forintos bérrel, legalul pedig az oroszokat vezető Leonyid Szluckij, aki ingyen vállalta a feladatot.

Viszonyításképp: Pep Guardiola, a Manchester Cityhez a nyáron érkező menedzser évi 20 millió eurót, azaz 6.3 milliárd forintot rak majd zsebre.

Íme, az Eb-kapitányok fizetési listája (Fotó: financefootball.com)
hirdetés
hirdetés

Tudtad?

A legnagyobb gól. Az 1988-as a döntőben a holland Marco van Basten egy keresztlabdát az ötös jobb sarka elől jobbal a túlsó felsőbe rakétázott, a világ egyik legjobb kapusa, a szovjet Rinat Daszajev fölött.

hirdetés
hirdetés
hirdetés