Leicester City: Ranieri fizetését megdupláznák – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 12:13
null
Claudio Ranieri és a Leicester City immár a PL-cím legnagyobb esélyese (Fotó: Reuters)
Angol sajtóhírek szerint a Premier League-ben listavezető Leicester City azzal fejezné ki ragaszkodását Claudio Ranierihez, hogy a szezon végén megduplázná a 64 éves olasz menedzser fizetését.

 

A szakember tavaly júliusban három évre szóló megállapodást kötött a klubbal, szezononként 1.5 millió fontos (közel 600 millió forintos) fizetéssel. A kiesőjelöltből azonban meglepetésre bajnokaspiráns lett. A Leicester Citynél úgy érzik, ezzel lépéskényszerbe kerültek, és arra készülnek, hogy megemeljék Ranieri juttatását. A tréner ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy nincs miért kapkodniuk. Nem tervezi, hogy távozna, a témára éppen ezért részletesen majd a nyáron térjenek vissza. A klub azonban jó előre szeretné magát bebiztosítani arról, hogy a jövőben is Ranieri vezeti a csapatot, méghozzá maximális elégedettséggel.

Az olasz mesterrel az elmúlt másfél évben nagyot fordult a világ. Eredetileg csak idén nyáron járt volna le a görög szövetséggel 2014-ben kötött, 1.6 millió eurós fizetést garantáló szerződése, amit azonban a gyenge Eb-selejtezős szereplés miatt már 2014. november 15-én felbontottak. A görögök Ranierivel a kispadon otthon kaptak ki Romániától, Észak-Írországtól és Feröertől – még gólt sem szereztek –, Finnországban pedig 1–1-re végeztek.

Csak a miheztartás végett: Arsene Wenger évente nyolcmillió fontot keres az Arsenalnál, míg a nyáron Manchesterbe érkező, ott a City irányítását átvevő Pep Guardiola még ennek is pont a dupláját, 16 millió fontot kap majd.

A PL-ben hét fordulóval a zárás előtt a Leicester City (66) öt ponttal vezet a második helyen álló Tottenham Hotspur (61) előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik