nemzetisport.hu 2016.06.27 23:30 Frissítve: 2016.06.28 08:01

Eb 2016: Hodgson lemondott kapitányi posztjáról

Roy Hodgson lemondott az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután csapata 2–1-re kikapott Izlandtól a franciaországi Eb nyolcaddöntőjében.

Roy Hodgson sem így képzelte el ezt az Eb-t (Fotó: Reuters)

 

Roy Hodgson a kínos kiesés után bejelentette, hogy ő és két segítője, Gary Neville és Ray Lewington is távozik az angol válogatottól:

„Búcsúztunk az Európa-bajnokságtól, így itt az idő, hogy más kezei alatt fejlődjön tovább ez a társaság, amely sikerre éhes és rendkívül tehetséges játékosokból áll. Fantasztikusan dolgoztak, mindent megtettek, amire kértem őket. Amikor megjöttem, azt mondták, hogy a játékosok majd nem szeretnének velem tartani vagy az utolsó pillanatban meghátrálnak, de ennek semmi jelét nem láttam.

Ray és Gary kérte, hogy beszéljek az ő nevükben is. Velem együtt érkeztek az edzői stábba, és most velem együtt távoznak. Szeretnék köszönetet mondani az engem támogatóknak, a stábtagoknak, a szövetségnek és a szurkolóknak. Büszkeséggel gondolok vissza erre a négy évre. A médiának is köszönöm, hogy támogatott. Sajnálom, hogy így kell véget érnie, de előfordul az ilyen... Remélem, hogy hamarosan nagy torna döntőjében láthatják az angol válogatottat.”

Heimir Hallgrímsson, az izlandi válogatott társkapitánya hitetlenkedve beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón.

„Nyugodtabb voltam, mint az Ausztria elleni mérkőzésen. Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy negyeddöntőt játszhatunk, nem hittem volna neki. Nincs olyan akadály, amely túl nagy lenne ezeknek a srácoknak.”

„Igazi csapatmunkát végeztünk, nagyon jól védekeztünk. Mindenki fegyelmezett volt, elvégezte a dolgát és olvasta a játékot, ugyanakkor a támadójátékunk is rendben volt. A labdarúgás a győzelemről, valamint arról szól, hogy minél több gólt szerezz. A csapatunk megmutatta, mire képes. Amikor hozzánk került a labda, megpróbáltunk kicsit megnyugodni” – mondta a másik társkapitány, Lars Lagerbäck.

A védő Kari Árnason elmondta, hogy az izlandiakat irányító másik szakembernek, a svéd Lars Lagerbäcknek is nagy szerepe van a bravúrjukban:

„Megőriztük a hidegvérünket, és jól védekeztünk. Mindannyian hittünk a sikerben, mások nem, de mi igen. Hihetetlenül boldog vagyok. Az öreg (Lagerbäck) sosem veszített Anglia ellen, ezt elmondta nekünk, ezért nem kaphattunk ki. Miután Jamie Vardy beállt, neki megvolt a sebessége, ám vele is elbírtunk. Kétségtelen, hogy ez az izlandi labdarúgás legnagyobb sikere. Sokkoltuk a világot.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

ANGLIA–IZLAND 1–2 (1–2)
Nizza, Stade de Nice, 33 901 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
ANGLIA: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier (Wilshere, a szünetben), Rooney (Rashford, 87.) – Sturridge, Kane, Sterling (Vardy, 60.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (E. Bjarnason, 77.), Bödvarsson (Traustason, 89.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
Gólszerző: Rooney (4. – 11-esből), ill. R. Sigurdsson (6.), Sigthórsson (18.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 2–0

2016.11.09 17:01:36

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Fizessen elő a Nemzeti Sportra negyedévre, és ajándékba megkapja az Eb-kötetet!

2016.07.15 19:46:45

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

Leesett az állunk néhányszor, miközben végigpörgettük olvasóink nyitómeccs előtti megérzéseit.

2016.07.12 18:07:47

Foci Eb 2016 Kovács Kristóf (MINDSET PSZICHOLÓGIA)

A sérült sportolót kevésbé érdeklik a mindennapos dolgok, csökken az önszabályozás és az érzelmi kontroll.

2016.07.11 13:26:18

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

A portugálok legjobbja a kapus volt a fináléban • A francia csatárok kevésszer voltak megjátszhatóak.

2016.07.11 09:30:30

Foci Eb 2016 nemzetisport.hu

CÍMLAPOK. „Túl kegyetlen” • „Ez nem a mi napunk volt” • CR nélkül is megkapta a „glóriát” Portugália.