Eb 2016: „hivatalos – visszatért a 2011-es Kassai”

Vágólapra másolva!
2016.07.03. 09:50
null
Jérome Boateng „hivatalosból” megpróbál reklamálni, de a német játékosok testbeszéde alapvetően árulkodik a tizenegyes jogosságáról (Fotó: AFP)
A nagy lapok egyáltalán nem foglalkoznak kiemelt helyen Kassai Viktor bíráskodásával a tizenegyespárbajba torkolló szombati német–olasz negyeddöntő után, ez pedig már jelzésértékű, ha a teljesítményét szeretnénk értékelni.

 

A La Gazzetta dello Sport online kiadása egyáltalán nem tér ki Kassai Viktorra a tudósításában, értékelésében a játékvezetőkkel mindig szigorú olasz lap 7-es osztályzatot ad, aminél csak Manuel Neuer kapott jobbat a meccsen. „Hivatalos – visszatért a 2011-es játékvezető, az, amelyik a 2011-es Bajnokok Ligája-finálét fújta. Csak kisebb hibái voltak, de igazán jól vezette a mérkőzést. Jogos volt a büntető” – szól a tudósító értékítélete.

Német oldalról szintén nem különösebben foglalkoznak Kassaival, a Kicker az olasz gólleírásnál arról ír, hogy Jérome Boateng fej feletti kezezése miatt járt a büntető. A francia L’Équipe sem vitatja a tizenegyes jogosságát, és megjegyzik, hogy a magyar bíró egy pillanatra sem hezitált.

A közösségi médiában a meccs alatt ugyan természetesen ezúttal is találkoztunk Kassait bíráló – olykor ócsároló – megjegyzésekkel, viszont a higgadt értékelők közül a lefújást követően többen is elismerőleg szóltak Kassai teljesítményéről, nem egy hozzászóló szerint az övé volt az egyik legjobb produkció.

Több helyen találgatják már azt is, ki lehet majd a döntő játékvezetője. A Gazzetta szerint Olaszország kiesésével a világbajnoki finálét vezető Nicola Rizzoli került a pole-ba, mellette még az angol Mark Clattenburg, a svéd Jonas Eriksson, a holland Björn Kuipers és Kassai esélyes. A szakfórumok, illetve szakértői hozzászólások ugyanezt az öt nevet emelik.

ÍGY LÁTTÁK A TWITTEREN

Kassai állítólag jó osztályzatot kapott az ellenőrtől.

 


 

Kassai klasszis játékvezető. Tökéletes testbeszéd, hibák nélkül. Elismerés! (Thomas Fleischmann, a német SkySports műsorvezetője)

 


 

A 2012-es Eb-ről való hazaküldés után Kassai és csapata ismét megmutatta, hogy a világ legjobbja.

 


 

Van, aki számára Kassai volt a meccs embere.

 


 

Remélhetőleg ő kapja a finálét.

 


 

Játékvezetői mestermunka.

 


 

Na jó, van, aki szerint ő akart a legjobb német játékos lenni. Vajon ez még az olasz 11-es előtti bejegyzés?

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik