Talán ez a legjobb nekünk: iksz az északír-románon

Vágólapra másolva!
2015.06.13. 20:45
null
Nem bírtak egymással a felek Belfastban (Fotó: Action Images)
Nem született gól a magyar labdarúgó-válogatott két legnagyobb riválisának mérkőzésén, az északír–román találkozón a 2016-os Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjának 6. fordulójában, míg tovább tart a görögök vesszőfutása: ismét kikaptak Feröertől.

EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT, 6. FORDULÓ

Észak-Írország–Románia 0–0
Belfast, Windsor Park. Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – C. McLaughlin, McAuley, J. Evans (Cathcart, 79.), Brunt – S. Davis – Norwood, Baird – Ward (C. Evans, 79.), K. Lafferty, Dallas. Szövetségi kapitány: Michael O'Neill
ROMÁNIA: Tatarusanu – Papp, Grigore, Chiriches, Sepsi – Prepelita, Pintilii – Torje, Maxim (Tamas, 90.), Chipciu (Stancu, 61.) – Keserü (Andone, 72.). Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu

AZ ÉSZAKÍR–ROMÁN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Mivel a magyar válogatott nyert Finnországban, tulajdonképpen mindegy is volt a mi szempontunkból, hogy mi lesz az északír–román mérkőzés végeredménye, mindenképpen vad számolgatások lesznek úrrá a drukkereken a következő időkben. Dárdai Pál legénysége ugyanis hat kör után 11 pontot gyűjtött, és a csoportot a románok vezették a belfasti találkozó előtt 13 ponttal, egy ponttal megelőzve az északíreket.

A románok még jönnek Budapestre, és most is őket tartották esélyesebbnek. A sárga mezes vendégek igyekeztek megfelelni a szakértői véleményeknek, ám Gabriel Torje ördöngös cselei után Dragos Grigore ziccert rontott, majd Alexandru Chipciu lőtt közelről a kapus kezei közé.

Megmutatták már a mieink ellen is az északírek, hogy hiba lenne lebecsülni őket, és most is belehúztak: előbb Kyle Lafferty mozgatta meg a román kapust, Ciprian Tatarusanut, aki szemkápráztató bravúrt mutatott be a szünet előtt Jonny Evans fejesénél.

A házigazda folytatta veszélyesebben a lemenő nap fényénél újraindult rangadót, de Claudiu Keserü is eljutott egy helyzet(rontás)ig, majd Torje lövésénél a szerencse is a hazaiak mellé állt.

A hajrá az északíreké volt, de a kapuba ők sem találtak be: döntetlenre végzett egymással a csoport első két helyén álló csapat. Talán ez a legkedvezőbb eredmény magyar szemszögből.

AZ ÉSZAKÍR–ROMÁN MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A csoport másik mérkőzésén:
Feröer–Görögország 2–1 (1–0)
Tórshavn, Tórsvöllur. Vezette: Tom Harald Hagen (norvég)
FERÖER: Nielsen – B. Hansen, A Gregersen, Nattestad, G. Sörensen (Jóhan Davidsen, 13.) – Benjaminsen – Holst (Faerö, 74.), Hansson, B. Olsen, S. Vatnhamar – Edmundsson (R. Jönsen, 92.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
GÖRÖGORSZÁG: Karnezisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Sztafilidisz – Kone (Funtasz, 81.), Szamarisz, Hrisztodulopulosz (Ninisz, a szünetben) – Karelisz, Mitroglu, Fetfacidisz (Kolovosz, 71.). Szövetségi kapitány: Sergio Markarián
G: Hansson (32.), B. Olsen (70.), ill. Papasztathopulosz (84.)

A FERÖER–GÖRÖGORSZÁG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A két csapat előző mérkőzésén hatalmas meglepetésre a feröeriek nyertek, és most sem ijedt csapat benyomását keltették, hiszen rögvest az elején Edmundsson kétszer is veszélyeztetett, Karnezisznek a másodiknál hatalmasat kellett mentenie.

A várakozásnak megfelelően ezt követően a görögök vették át a kezdeményezést, de Karelisz lövését másodjára már védte Nielsen, majd Mitroglu két lehetőségénél is a léc hárított.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a 32. percben Vatnhamar jobb oldali beadása után Hansson 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1–0).

A második félidőt görög rohamok vezették fel, Nielsenről ugyan továbbra is kijöttek a labdák, Kone lövése után a védelem hárított, a csereként beálló Ninisz próbálkozása után Mitroglu nem talált kaput, Karelisz kapufája után pedig lesen voltak a görögök.

A vendégek ugyan gyönyörű kapáslövéssel bevették a hazai kaput, de előtte már Toroszidisz szabálytalankodott, majd Mitroglu 11 méteres lövése után kerülte el a jobb alsót a labda.

És ahogyan az első játékrészben, ezúttal is jött a büntetés, újabb jobb oldali beadás után ezúttal Olsen lőtt kapásból a jobb felső sarokba (2–0).

Sőt, Nattestad fejesénél Karnezisz hatalmas nyújtózására volt szükség, hogy ne legyen közte három, de a görög kapus hárított, Ninisz szöglete után pedig Papasztathopulosz a bal alsóba fejelve visszahozta a reményt a vendégek számára (2–1).

Hiába nyomtak a végén a vendégek, újabb gól már nem született, így Feröer az idegenbeli siker után hazai pályán is legyőzte Görögországot!

A FERÖER–GÖRÖGORSZÁG MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Korábban:
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1
(Stieber Z. 82.)

A SELEJTEZŐCSOPORT TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 6 4 2 7–1 +6 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 +4 13
3. MAGYARORSZÁG 6 3 2 1 5–3 +2 11
4. Feröer 6 2 4 4–8 –4 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 –3 4
6. Görögország 6 2 4 2–7 –5 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik