Eb 2016: Del Bosquét követi Conte, aki behívta Balotellit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.10. 11:20
Kijelölte keretét a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőre és az Albánia elleni felkészülési meccsre Antonio Conte, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember beválogatta a csúcsformától továbbra is távol álló Mario Balotellit, aki az októberi mérkőzésekre nem kapott meghívót.

A Juventus korábbi vezetőedzője a Southampton jó formában lévő csatáráról, Graziano Pelléről sem feledkezett meg, a Dortmund támadóját, Ciro Immobilét ellenben kihagyta.

Conte bizonyos értelemben arra az ösvényre lépett, melyre a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque, hiszen több olyan játékost is meghívott a nemzeti csapatba, akik korábban még nem léptek pályára címeres mezben: Mattia Perin, Daniele Rugani, Emiliano Moretti, Roberto Soriano és Andrea Bertolacci is novemberben debütálhat.

Az olaszok vasárnap a horvátokat fogadják Eb-selejtezőn, majd két nappal később az albánokkal csapnak össze felkészülési mérkőzésen.

AZ OLASZ KERET
Kapusok:
Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG), Mattia Perin (Genoa)
Védők:
Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Ranocchia (Internazionale), Angelo Ogbonna (Juventus), Daniele Rugani (Empoli), Emiliano Moretti (Torino), Mattia De Sciglio (Milan), Manuel Pasqual (Fiorentina)
Középpályások:
Matteo Darmian (Torino), Daniele De Rossi (Roma), Antonio Candreva (Lazio), Roberto Soriano (Sampdoria), Marco Verratti (PSG), Claudio Marchisio (Juventus), Andrea Bertolacci (Genoa), Marco Parolo (Lazio), Giacomo Bonaventura (Milan), Alessio Cerci (Atlético Madrid), Sebastian Giovinco (Juventus)
Támadók:
Stephan El Shaarawy (Milan), Mario Balotelli (Liverpool), Simone Zaza (Sassuolo), Graziano Pelle (Southampton)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik