Eb 2016: Del Bosque csak egy játékosának nem mondott köszönetet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.01. 12:12
null
Közel, mégis távol (Fotó: Reuters)
A címvédő Spanyolország a legjobb tizenhat között búcsúzott az Európa-bajnokság küzdelmeitől, miután 2–0-s vereséget szenvedett Olaszország ellen. A kiesés után Vicente del Bosque lemondott a szövetségi kapitányi posztról, de előtte még minden kerettagnak köszönetet mondott. Kivéve egyet, az Eb-n a cserepadra szoruló Iker Casillast.  

 

A torna közben ez nem látszódott, de a búcsúzó szövetségi kapitány elmondása szerint Iker Casillas és az edzői stáb viszonya megromlott, idővel már beszélni sem nagyon beszéltek. Az Európa- és világbajnok kapus nem viselte jól a döntést, hogy a fiatalabb David De Gea kezdett a spanyol kapuban és nem ő.

Nem lehet könnyű Casillasnak, hiszen előbb a Real Madridnál szorult a perifériára (majd távozott), most pedig a válogatottnál is elmúlt felette az idő. A kiesés után a 167-szeres válogatott Casillas szimbolikusan el is búcsúzott a válogatottól, legalábbis sokan így értelmezték üzenetét.

A kapuslegenda nehezen fogadta el a sorsát (Fotó: Reuters)
A kapuslegenda nehezen fogadta el a sorsát (Fotó: Reuters)

Del Bosque a Cadena Ser rádiónak beszélt arról, hogy az Európa-bajnokság végére megromlott a kapcsolata Iker Casilasszal, akinek egyedüli játékosként nem köszönte meg az Eb-szereplést.

„A csapattársakkal rendesen viselkedett, azzal nem volt probléma, de a szakmai stáb felé ez nem volt elmondható. Dühös volt, amiért elvesztette a kezdő pozíciót, és a mérge rajtunk csapódott le. Ezért ő az egyetlen, akinek nem írtam” – idézi a Marca Vicente del Bosquét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik