Eb 2016: CR-rel mezt cserélt volna, a magyarokkal nem tervezi

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 18:15
null
Aron Gunnarsson a portugálok ellen nagyon szerette volna megszerezni Cristiano Ronaldo mezét (Fotó: Action Images)
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Izland ellen folytatja szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. A szigetországiak csapatkapitánya, Aron Gunnarsson a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón szót ejtett a Cristiano Ronaldóval elmaradt mezcseréjéről, míg Lars Lagerbäck, az izlandiak (egyik) szövetségi kapitánya kijelentette, mindkét együttes győzelemre játszik.

 

„Tudjuk, hogy a magyar csapat nagyon stabilan védekezik, ezért nem számítok sok gólra. Ausztria ellen nagyon jó teljesítményt nyújtott, nehéz meccsünk lesz holnap” – nyilatkozta Aron Gunnarsson, aki a portugál meccs után Cristiano Ronaldóval történt szóváltás kapcsán cáfolta a sajtóban megjelent híreket, hogy a Real Madrid sztárja tiszteletlenül viselkedett volna vele.

„Ronaldo csak annyit mondott, hogy majd az öltözőben adja oda a mezét” – fogalmazott, majd hozzátette, erre aztán nem került sor.

A középpályás elmondta, az előző meccsen kisebb sérülést szenvedett, de reméli, hogy ez nem befolyásolja a játékát a mieink elleni mérkőzésen.

Gunnarsson – a magyar sajtótájékoztatón ugyanerről beszélő Szalai Ádámhoz hasonlóan – arról is szót ejtett, örömteli, hogy immár nem csak a kézilabdacsapatnak szurkolhatnak a szurkolók, akiknek a fantasztikus buzdítására a szombati mérkőzésen is számítanak.

Gunnarsson a sajtótájékoztató végén kapott kérdést arra vonatkozóan, hogy a magyarok elleni meccs után kivel tervez mezcserét, a kérdező ezzel visszautalt a Cristiano Ronaldóval történt kisebb afférra. „Nem tervezek senkivel mezcserét. Ronaldóval is csak azért szerettem volna, mert nagy szurkolója voltam a Manchester Unitednek” – mondta Gunnarson.

„Számomra nem meglepő Magyarország teljesítménye. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon jól szervezett ellenféllel találjuk szembe magunkat, de szeretnénk győzni” – nyilatkozta a szombati meccsel kapcsolatban Lars Lagerbäck szövetségi kapitány.

„Ebben a csoportban még minden megtörténhet, de nem gondolom, hogy a magyar válogatott megelégedne az egy ponttal, hiszen újabb győzelemmel tovább is lehet jutni. Mindkét csapat győzelemre játszik majd” – tette hozzá.

A szakember azzal kapcsolatban is kérdést kapott, mit szól Fiola Attila sérüléséhez.

„Nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk. Mi a saját játékunkra koncentrálunk, és próbáljuk megtalálni az ellenfél gyenge pontját, akár a jobb, akár a bal oldalon” – válaszolta.

„A labdabirtoklás meghatározó lesz. Szeretnénk irányítani a meccset, és természetesen szeretnénk győzni. Nincsenek sérültjeink, a legerősebb csapattal léphetünk pályára. Azzal, hogy itt vagyunk, álomvilágba került az izlandi labdarúgás” – szögezte le az izlandiak másik kapitánya, Heimir Hallgrímsson.

„Az Eb nagy parti, nagy közös ünnep. Remélem, holnap még nagyobb buli lesz és győzelmet ünnepelhetünk – mondta Kolbeinn Sigthórsson, a Nantes csatára. – Nagyon szép stadionban játszhatunk, ez hatalmas élmény, és reméljük, hogy a hangulat is felejthetetlen lesz.”

Az izlandi és a magyar válogatott összecsapása szombat 18 órakor kezdődik, a mérkőzést az orosz Szergej Karaszjov vezeti. Ha a mieink nyernek, bejutnak a legjobb tizenhat közé.

EB 2016
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 14. 21.00 Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumieres
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai, Stieber)
Június 14. 21.00 Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 1 1 2–0 +2 3
2. Portugália 1 1 1–1 0 1
Izland 1 1 1–1 0 1
4. Ausztria 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik