Eb 2016: Fiola nem játszik; félelmetes drukkerekkel a győzelemért

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 16:00
null
Fiola Attila nem léphet pályára Izland ellen (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott az Ausztria feletti 2–0-s sikert követően szombaton Izland ellen lép pályára a franciaországi Európa-bajnokságon. A találkozó előtt Szalai Ádám, Elek Ákos és Bernd Storck szövetségi kapitány válaszolt az újságírói kérdésekre.

 

„A családomtól kaptam a legtöbb erőt, utánam és talán előttem is ők voltak a legboldogabbak a keddi gólomnál” – válaszolta Szalai arra a kérdésre, kik tartották benne a lelket a nehéz időszakban.

„Várom a lehetőséget, mindenki szeretne játszani, természetesen én is, remélem, így is lesz. A térdem már teljesen rendben van” – nyilatkozta a korábban sérüléssel bajlódó, az első meccsen a kispadon ülő Elek Ákos.

A DVTK középpályása eddigi egyetlen válogatott gólját éppen Izland ellen szerezte négy évvel ezelőtt, azt a találkozót 4–0-ra megnyertük. Elek elmondta, akkor sokan nem értették, miért ilyen könnyű ellenfelet választottunk a felkészülési meccsre… A középpályás hangsúlyozta, először is játszani szeretne, aztán jöhet újra a gól is.

„Nagyon tisztelem mostani ellenfelünket, mert nagyon erős csoportból jutott ki az Eb-re. Bízom benne, hogy félelmetes szurkolóink támogatásával ezen a mérkőzésen is sikeresek leszünk, ismét valami nagyot alkothatunk” – fogalmazott a szombati erőpróbával kapcsolatban Szalai Ádám.

Elek Ákost a folytatásról kérdezték, számolgat-e már a csapat. „Nagyon egyszerű a képlet: ha nyerünk, továbbjutunk” – jelentette ki.

„Végre elértük, hogy ne csak a hoki, kézilabda, úszás és más sportágak sikerei után lássuk együtt örülni az embereket, hanem futballmeccs miatt is. Végre magyar mezekben ülhettek a kivetítők elé, s nem olasz és más válogatottak dresszében egy nagy futballtornán. Ez a legfontosabb” – mondta a szurkolókról Szalai. A csatár az izlandiakkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy fizikailag nagyon erősek és a rögzített helyzetek jelentik még az erősségüket.

Elek Ákos arról kapott még kérdést, hogy Fiola Attila sérülése miatt milyen átszervezés várható. Elmondta, erre a szövetségi kapitánynak kell válaszolnia, de túl nagy átszervezés nem várható.

„A győzelmet követő eufória után most már a következő meccsre kell koncentrálnunk. Ez technikailag és taktikailag is más mérkőzés lesz, mint a keddi volt. Nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező ellenfél vár ránk, nagyon nehéz lesz. Engem nem lepett meg Izland Portugália elleni szereplése, mert tudom, hogy mire képes az ellenfelünk” – nyilatkozta ezt már Bernd Storck.

A szövetségi kapitány a leendő kezdőcsapatról nem kívánt beszélni, de azt elismerte, hogy Fiola sérülése miatt változtatásra kényszerül. Ugyanakkor részleteket a jobbhátvéd állapotáról sem árult el. Bernd Storck hangsúlyozta, eddig is megoldotta az ilyen helyzeteket és ez ezúttal is így lesz.

„Természetesen egy ilyen győzelem után megnőnek az elvárások, de most már nem szabad, hogy az első meccs eufóriája befolyásoljon minket. A következő feladatra kell koncentrálnunk” – mondta Storck, aki kérdésre válaszolva hangsúlyozta, nem egyezne ki előre a döntetlennel, ez nem az ő stílusa, győzelemre játszunk.

EB 2016
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 14. 21.00 Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumieres
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai, Stieber)
Június 14. 21.00 Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumières
-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 1 1 2–0 +2 3
2. Portugália 1 1 1–1 0 1
Izland 1 1 1–1 0 1
4. Ausztria 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik