Eb 2016: Bukarestben 0–1-nél erre nem kaptak 11-est a finnek!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.09. 06:57
Mint ismert, válogatottunk Böde Dániel második félidei duplájával fordított és nyert Feröer ellen. A magyar nemzeti tizenegy győzelmével majdnem csoportja második helyére ugrott, de a román válogatott 91. percben szerzett egyenlítő gólja miatt az előzés ezen az estén nem jött össze. Pedig közel volt…

Finnország a bukaresti találkozó 72. percében, egygólos vezetésnél nem kapott meg egy, a visszajátszások alapján egyértelműnek tűnő tizenegyest.

Grigore utolsó emberként, hátulról csúszott rá a kapura törő Pukkira, a labda a román hátvéd közelében sem volt. A felvételből nem derül ki egyértelműen, hogy a finn csatár rúgás következtében esett-e el, ám egy ilyen jelenetet tízből kilencszer tizenegyes követ.


A sportban persze nincs ha, de itt könnyen büntetőt kaphattak volna a finnek. Ha berúgják, kétgólos vezetéssel minden bizonnyal kihúzták volna a meccset. Ez nemcsak a – már biztos kieső – Finnország pótselejtezős reményeinek megmaradását, hanem a magyar válogatott automatikus Eb-kvalifikációs esélyeit is nagyban befolyásolta volna.

A mérkőzés játékvezetője a skót Craig Thomson volt, akinek a találkozót követően – vélhetően csalódott finn szurkolók – átszerkesztették a Wikipedia-oldalát, „vak játékvezetőként” bemutatva őt a tudásra szomjazó látogatóknak.

(Forrás: Wikipedia)
(Forrás: Wikipedia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik