Eb 2016: balhé a románoknál, a kapitány távozását követelték

Vágólapra másolva!
2015.10.09. 08:42
null
A románok a fejüket fogták a finnek gólja után (Fotó: AFP)
A román labdarúgó-válogatott a hajrában szerzett góllal mentett pontot a finnek ellen hazai pályán az Európa-bajnoki selejtezőn. A drukkerek már a mérkőzés közben is Anghel Iordanescu kapitány távozását követelték, az összecsapás végén pedig a játékosok is megkapták a magukét.

 

Sem a román szurkolóknak, sem a sajtónak nem tetszett a válogatott zsinórban negyedik döntetlenje, a mérkőzés után már nemcsak Anghel Iordanescu szövetségi kapitánynak, hanem a játékosoknak is kijutott a bírálatból. A Nemzeti Stadionban már a finnek vezető gólja után felharsantak a szakvezető távozását követelő rigmusok, a mérkőzés után pedig a szurkolók egy része a csapatbusznál várta meg és fütyülte ki a futballistákat. Vlad Chiriches nem viselte jól a kritikát, „kérdezzétek a szurkolókat!” felkiáltással hagyta faképnél a rá váró újságírókat.

Iordanescu viszont elismerte, hogy joggal tüntettek ellene a szurkolók. „Bocsánatot kérek a nézőktől, a csapat nem tudott az ő szintjükre emelkedni, ezért természetes a reakciójuk. Kínlódtunk a kapu előtt, sok helyzetet kihagytunk, a védőink pedig sokat hibáztak. De igazságtalan lett volna, ha kikapunk” – nyilatkozta a román edző, aki szerint vasárnap a válogatottnak jól kell kijátszania utolsó lapját Feröeren.

A román sajtó megmentőként ünnepli az első válogatott gólját megszerző Ovidiu Hobant, aki megszakította a nemzeti együttes 429 perces gólcsendjét. A prosport.ro szerint a Hapoel Beer Seva 33 éves középpályása „rögbis gólt szerzett", a honlap elemzésében értetlenül áll a klubjaikban rendre gólerős Claudiu Keserü és Bogdan Stancu kihagyott helyzetei előtt. A Gazeta Sporturilor napilap viszont történelmi szégyenről ír a csapat gólképtelensége kapcsán, a péntek reggeli kiadás „Szívbajosok országa” címlappal jelent meg. A Digisport szerint szerencséje sem volt a román csapatnak, hiszen Chiriches és Torje is a kapufát találta el, Hradecky finn kapus pedig szenzációsan védett.

A román gólszerző csalódott volt a győzelem elmaradása miatt, de szerinte a továbbjutás nem került veszélybe. „Ha nyerünk Feröeren, kijutunk az Eb-re, és mindenkit boldoggá teszünk. Ha nem győzünk, akkor nem is érdemeljük meg az Eb-részvételt” – mondta Hoban.

A legélesebben éppen elődje, Victor Piturca bírálta Iordanescut, aki szerinte megkönnyítette a finn védelem dolgát a sorozatos beadásokkal. „Ráfizettünk a mérkőzés eleji támadó taktikára, akár nagy különbséggel is kikaphatunk volna. Engem bíráltak a gyenge játék miatt, amikor 2–0-ra győztünk Helsinkiben, ma meg örülünk az 1–1-nek” – nyilatkozta Piturca, hozzátéve: egy évvel korábbi távozásában közrejátszott, hogy nem tisztelték a munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik