Eb 2016: Bale olyat tett, amire Beckham sem volt képes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 20:41
A labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjának első mérkőzésén Wales Gareth Bale és Hal Robson-Kanu góljával 2–1-re legyőzte Szlovákiát. Mindkét együttes először lépett pályára az Eb-k történetében.

• Ez volt az Eb-történelem második mérkőzése, amelyen a kezdőcsapatok tagjai közül senki sem hazája bajnokságában futballozik. Az első a 2012-es ír–horvát volt.

WALES

• Wales az első brit nemzet, amely győzelemmel kezdett Európa-bajnokságot. Anglia mérlege nyolcból nulla, Skóciáé kettőből semmi.

• Az első fordulót vizsgálva Gareth Bale-nek ugyanannyi kaput eltaláló lövése volt, mint Franciaországnak (5), s több, mint Szlovákiának (3), Albániának és Romániának (2-2).

• Hal Robson-Kanu gólja 2014 októbere óta az első walesi találat tétmeccsen, amelyet nem Bale vagy Aaron Ramsey szerzett.

• Bale az első brit játékos, aki Eb-n szabadrúgásból talált be – még az angolok híres specialistájának, David Beckhamnek sem sikerült ez. Bale-nek ez volt a huszadik gólja a válogatottban, az elsőt ugyancsak Szlovákia ellen szerezte, még 2006 októberében – naná, hogy szabadból.

SZLOVÁKIA

• A csereként beálló Ondrej Duda 52 másodperc alatt volt eredményes. A spanyol Juan Carlos Valerón 2004-es, oroszok elleni gólja (39 mp) óta ez a leggyorsabb, amit kispadról érkező játékos szerzett Eb-n.

• Dudát megelőzően legutóbb a brazil Pelé tudott gólt szerezni Wales ellen nagy tornán (az 1958-as vb-n). Igaz, Wales azóta nem szerepelt vb-n vagy Eb-n (ahogy az előbb jeleztük, utóbbin még soha).

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
WALES–SZLOVÁKIA 2–1
(1–0)
Bordeaux,
Nouveau Stade de Bordeaux, 37 831 néző. V: Moen (norvég)
WALES: Ward – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Allen, Ramsey (J. Richards, 88.), Edwards (Ledley, 69.), J. Williams (Robson-Kanu, 71.) – Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
SZLOVÁKIA: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Svento – Hrosovsky (Duda, 60.), Kucka – Mak, Hamsík, Weiss (Stoch, 83.) – Duris (Nemec, 59.). Szövetségi kapitány: Ján Kozák
G:
Bale (10.), Robson-Kanu (81.), ill. Duda (61.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik