Eb 2016: angol szurkolók balhéztak, egy súlyos sérült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.10. 08:00
null
Délután még kulturáltabbak voltak az angol szurkolók, a két hölgy előtt még le is borultak (Fotó: AFP)
Csütörtök éjjel az angol labdarúgó-válogatott szurkolói helyi futballhuligánokkal csaptak össze Marseille-ben.

Az angol válogatott csak szombat este játssza első mérkőzését a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, az oroszok elleni marseille-i találkozóra azonban sok szigetországi szurkoló már napokkal korábban megérkezett a délfrancia városba.

A beszámolók szerint az angol szurkolók Marseille kikötői városrészében, egy ír pub előtt csaptak össze helyi huligánokkal. A rendbontásnak a rendőrség vetett véget, egy angol szurkolót súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba.

Az angol szurkolók az 1998-as világbajnokság alatt is összecsaptak Marseille-ben a helyi kemény fiúkkal. Akkor több mint száz embert tartóztattak le.

Az express.co.uk által megszólaltatott helyi lakos, a 26 éves Nicolas szerint az angol drukkerek elkezdték skandálni, hogy „ISIS, hol vagytok?”, a balhé ezután tört ki.




Más szem- és fültanúk szerint a „Szeretünk, ISIS, szeretünk” rigmus is felhangzott az angolok sör áztatta torkából.

Mint ismert, több biztonsági szakértő is figyelmeztetett arra, hogy az Iszlám Állam (ISIS) az Eb alatt is merényleteket követhet el.

„Egy angol szurkoló sem tett semmi rosszat. Néhányan közülünk többet ittak a kelleténél, mindössze ennyi történt. Aztán egyszer csak megjelent egy francia banda, és megtámadtak minket, dobáltak felénk mindenfélét. Meg kellett védenünk magunkat, végül megjelentek a rendőrök is” – mondta egy Simon nevű, leedsi illetőségű angol szurkoló.



A BBC jelentése szerint két angolt letartóztattak a marseille-i balhé miatt. A fejsérülést szenvedett angol drukker arcát egy székkel verték be.

„A helyi rendőrség gyorsan rendet tett, miután volt egy összecsapás a helyi fiatalok és néhány angol drukker között. Elszigetelt jelenségről van szó, több ezer angol szurkoló van már itt, és velük semmi gond” – így Steve Neill rendőrtisztviselő, aki az angol drukkerek biztonságáért felelős Franciaországban.

„A rendőrség dolga, hogy rendet tegyen, és helyi módszereket – így könnygázt – vetettek be, amihez mi nem vagyunk hozzászokva. Mindenesetre megoldották, és gyorsan vége lett a balhénak” – kommentált az angol Futballszurkolók Szövetségének ügyvezetője, Kevin Miles.

Marseille-ben a magyar válogatott is játszik mérkőzést az Eb-n, június 18-án, Izland ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik