Eb 2016: a világbajnok kapus keményen bírálta Joe Hartot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.06. 09:20
Az angol válogatott kapusa, Joe Hart sok kritikát kapott az Izland elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben elszenvedett vereség, illetve a csoportmeccseken mutatott teljesítménye miatt. A Manchester City labdarúgója elismerte a hibáit, közben sokan úgy vélik, most már a Southampton játékosát, Fraser Forstert illetné az egyes számú mez. A világbajnok francia kapus, Fabian Barthez egy interjúban elmondta, szerinte Hart miért van rossz formában.

„Nem jó a vetődési technikája. Túlságosan vízszintes, nem elég agresszív. Azért hibázik, mert nem »támadja meg« a labdát, tehát a kezét nagyon visszahúzza, amikor az találkozik a labdával. Nem rugalmas és nem mozdul ki, darabos a mozgása” – kezdte a France Footballnak adott interjúját Fabian Barthez.

„Hart két szinttel lejjebb van, mint a franciák kapusa, Hugo Lloris, a németek egyese, Manuel Neuer, illetve a belgák játékosa, Thibaut Courtois. Egyszerűen nem értem, hogy az angolok miért így kezelik ezt a posztot. Óriási termetű embereket keresnek, de olyanok, mint a fal és képtelenek kimozdulni. A kluboknak és az angol Labdarúgó-szövetségnek (FA) változtatnia kell ezen a filozófián a kapusok fejlődése érdekében” – tette hozzá az 1998-ban világbajnok, 2000-ben pedig Európa-bajnok korábbi klasszis.Fabian Barthez.

„Hart két szinttel lejjebb van, mint a franciák kapusa, Hugo Lloris, a németek egyese, Manuel Neuer, illetve a belgák játékosa, Thibaut Courtois. Egyszerűen nem értem, hogy az angolok miért így kezelik ezt a posztot. Óriási termetű embereket keresnek, de olyanok, mint a fal és képtelenek kimozdulni. A kluboknak és az angol Labdarúgó-szövetségnek (FA) változtatnia kell ezen a filozófián a kapusok fejlődése érdekében” – tette hozzá az 1998-ban világbajnok, 2000-ben pedig Európa-bajnok korábbi klasszis.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik