Eb 2016: a svédek szerint Kassai adhatott volna 11-est

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 18:15
A svéd médiában finoman számon kérnek Kassai Viktoron egy tizenegyest a péntek délutáni Olaszország–Svédország Eb-csoportmeccs (1–0) után – szerintük a hajrában Leonardo Bonucci úgy rángatta meg Andreas Granqvist mezét, hogy akár büntető is lehetett volna a következménye. Granqvist szerint is meg lehetett volna adni.

A vitatott eset

A vitatott eset

Az Aftonbladet internetes kiadása az inkriminált jelenet fotóival alátámasztva idézi Daniel Nannskogot, a svéd televízió szakkommentátorát: „Mezhúzás történt, a játékvezető a pontra mutathatott volna, de ilyen szituációkban hajlamosak ezt nem megtenni. De tisztán látható volt a húzás, egyértelmű, hogy meg lehetett volna adni.”

Mit mond maga az érintett, Granqvist? „Nem láttam a felvételeket, de (Bonucci) húzta a mezemet, az egyszer biztos. Természetesen én próbáltam kihozni ebből a legtöbbet, annyit mondhatok, ötven-ötven százalékos szituáció volt.”

Erik Hamrén svéd szövetségi kapitány szerint a játékosai úgy érezték, hogy szabálytalanság történt, de ő egyelőre nem kommentálja az esetet.

„Ők úgy érzik, én viszont nem álltam olyan helyen, hogy véleményt formálhassak. Nem is teszem meg, ameddig nem látom a televíziós felvételt.”

Antonio Conte olasz kapitány sem kívánt véleményt nyilvánítani a jelenet tanulmányozása előtt – annyit mondott, ő úgy hallotta játékosaitól, hogy nem történt szabálytalanság.

A svéd lap ugyanakkor azt is megjegyzi: Svédország nagyon messze volt attól, hogy győzzön – kapura lövés nélkül ugyanis nem szokott sikerülni.

Kassai Viktor a svéd Martin Olssonnak tart eligazítást a pénteki mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Kassai Viktor a svéd Martin Olssonnak tart eligazítást a pénteki mérkőzésen (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik