Eb 2016: a belgák manchesteri ásza kihagyja a tornát

Vágólapra másolva!
2016.05.08. 10:02
null
Kompany (balra) ágyéksérülés miatt kihagyja az Eb-t (Fotó: Reuuters, archív)
Vincent Kompany, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City és a belga válogatott csapatkapitánya a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy sérülés miatt kénytelen kihagyni a nyári Európa-bajnokságot.

Kompanyt a szerdai, Real Madriddal szemben 1–0-ra elveszített Bajnokok Ligája-elődöntő 10. percében kellett lecserélni ágyéksérülése miatt. A belga klasszis a Faceebook-oldalán jelentette be, hogy biztosan kihagyja az Eb-t.

„Kihagyom az Európa-bajnokságot – kezdte érzelmes bejegyzését Kompany. – Ez nagyon szomorú hír számomra. Most feladhatnám és sajnálhatnám magamat, aggódhatnék a karrierem miatt, mint ahogyan mások tennék, de én nem olyan vagyok. Nagy harcos vagyok, és ha te is ilyen vagy, mint én, akkor tudod, hogy bízni kell magunkban, amikor az események rosszra fordulnak."

A 30 éves védő a nyári kontinenstornára is kitért és üzent válogatott csapattársainak.

„Bízom a barátaimban, hogy jól szerepelnek és büszkévé tesznek minket az Európa-bajnokságon. Most hivatalosan is én lettem a legnagyobb szurkolója a válogatottnak, és mellettük leszek, hogy támogassam őket."

A belga éljátékosokat több sérülés sújtotta a szezonban, Kompany mellett az ugyancsak a Cityben légióskodó középpályás, Kevin De Bruyne, illetve Eden Hazard és Christian Benteke is bajlódott hosszabb-rövidebb ideig húzódó sérüléssel, de utóbbi három játékos már visszatért a pályára.

A Manchester City védője öt különböző sérülés miatt a lehetséges 57 tétmeccsből mindössze 22-n szerepelt ebben a szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik