Eb 2016: a belga aranycsere hihetetlen gólszériát produkál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 16:47
null
Wilmots bedobta, Batshuayi pedig meghálálta a bizalmat (Fotó: Reuters)
A világ futballjában jelen pillanatban nincs hasznosabb cserejátékos a 21 éves belga válogatott csatárnál, Michy Batshuayinál.

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) aranyérméért harcban álló Marseille támadója szombat este bemutatkozott a belga válogatottban, és nem is vesztegette pályán töltött idejét a Ciprus elleni hazai Eb-selejtezőn.

Batshuayi csereként lépett pályára a találkozó 77. percében, majd 193 másodperccel később már fel is iratkozott a gólszerzők közé, beállítva az 5–0-s végeredményt.

A villámgyors gólt az utóbbi hetekben már megszokhattuk Batshuayitól. Februárban mindössze két gólja volt a francia bajnokságban, amikor csereként állt be a Saint-Étienne elleni mérkőzésen (2–2), amelyen 55 másodperc után betalált, két perccel később pedig ismét eredményes volt.

Mr. Villámgól (Fotó: Reuters)
Mr. Villámgól (Fotó: Reuters)

Március elején a Toulouse elleni idegenbeli mérkőzésen (1–6) is a padról szállt be, és 96 másodpercre volt szüksége a gólszerzéshez, azt a bajnokit is duplával zárta.

És itt még nincs vége: egy héttel ezelőtt a Lens–Marseille (0–4) bajnokin is a második félidőben vetette be titkos fegyverét Marcelo Bielsa mester, Batshuayi akkor 38 másodperc után talált be, és ismételten két góllal fejezte be a meccset.

Elképesztő teljesítmény! Érdemes lesz megjegyezni Batshuayi nevét, aki a Marseille mezében 19 bajnokin már 8 gólnál tart, és 91 percenként talál a hálóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik