Brüsszeli robbantások: rendőrök az olasz válogatott mellett az Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 09:43
A kedden történt brüsszeli robbantások miatt az olasz labdarúgó-válogatott kiemelt védelmet kap a rendőrségtől a soron következő felkészülési mérkőzéseire és a nyári Európa-bajnokságra is, amelyen az első meccsét pont a belgákkal játssza a squadra azzurra.

Előbb a brüsszeli Zavantem repülőtéren, majd nem sokkal később egy metróállomáson történt nagy erejű robbantás, ami a szerda reggeli adatok alapján 34 halálos áldozatot követelt. A szörnyű tragédia miatt több ország is fokozott biztonsági intézkedéseket vezetett be, ami érintheti a következő felkészülési mérkőzéseket és a 2016-os Európa-bajnokságot is.

Az olasz válogatottnál is növelték a készültséget. A terrortámadás a játékosokat is megrázta, akik azonban igyekeznek a feladatukra összpontosítani.

„Megkönnyítené a dolgunkat, ha nem kellene nap mint nap egy esetleges támadástól tartanunk, azonban nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy mi a feladatunk: mi képviselhetjük a hazánkat egy nemzetközi tornán, ezért örömet, és nem félelmet kell mutatnunk azok felé, akik eljönnek megnézni bennünket" – nyilatkozta Alessandro Florenzi, a Roma és az olasz válogatott középpályása.

A játékosok érdekében, és a versenyt körülölelő növekvő aggodalmak okán nyolc rendőrt jelöltek ki az olasz csapat mellé, akiknek az lesz a feladatuk, hogy a viadal teljes ideje alatt végig kövessék a válogatott keretét.

Az olasz nemzeti együttes a következő felkészülési mérkőzéseit Spanyolország és Németország ellen játssza, az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit pedig éppen Belgium ellen kezdi meg – ezek az összecsapások szintén a rendőrség kiemelt figyelmét élvezik.

A csütörtöki, spanyolok elleni találkozó például az utóbbi idők egyik legjobban őrzött barátságos meccse lesz a vendégszurkolók hiányának ellenére is. Az udinei Stadio Friulit már a szerdai nap folyamán átvizsgálja több osztag is, bombát, illetve egyéb, veszélyre utaló jeleket keresve.

A német hatóságok szintén elkezdték az óvintézkedéseket, és biztosították az olaszokat a megfelelő fokú védelemről. Az olasz és a német válogatott kedd este, a müncheni Allianz Arénában csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik