Prandelli jelszava: Ki kell mennünk a pályára, és nyerni!

Vágólapra másolva!
2012.06.14. 12:27
null
Prandelli szerint a játékosok nyitottak az elképzeléseire (Fotó: Action Images)
Címkék
Horvátország bebiztosíthatja továbbjutását, Olaszország lendületben maradna: a C jelű négyesben egymással mérkőzik a két válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában. Cesare Prandelli szerint a játékosok nyitottak az elképzeléseire, míg Slaven Bilic szerencsésnek érzi magát, hogy ezzel a generációval dolgozhat. De ki vigyáz Antonio Cassanóra?

A címvédő spanyolok elleni döntetlen után továbblépnének az olaszok, és ezúttal már a három pont megszerzésére törekednek a csoportot három ponttal vezető horvátok ellen.

„A spanyolok ellen arra törekedtünk, hogy valahogy feltartóztassuk őket, ezúttal nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a támadásokra. Ki kell mennünk a pályára, és megnyerni a meccset!” – adta ki a jelszót Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya.

„A horvátok nagyon szervezettek, és szeretik magasan feltolni védekezésüket. Kielemeztük őket, és teljesen más stílust képviselnek, mint a spanyolok, de megvan a képességünk hozzá, hogy megnyerjük a meccset. Már körvonalazódik az összeállítás, de ami a legfontosabb, a játékosok nyitottak az elképzeléseimre. Daniele képes nekünk pluszt adni, attól függően, hogyan alakul a meccs” – tette hozzá Prandelli.

Miközben a médiát végigjárta Antonio Cassanobalszerencsés, melegekkel kapcsolatos nyilatkozata, az Eb szempontjából sokkal fontosabbakat is mondott a sokat idézett sajtóbeszélgetésen.

17.30-tól az m1-en
17.30-tól az m1-en

„Hogy őszinte legyek, nem hittem, hogy Európa-bajnoki résztvevő leszek – utalt szívműtétjére Cassano. – De ha már itt vagyok, főszerepet szeretnék. Hogy Mario Balotellit nekem kellene pesztrálnom? Ebben az esetben nagy bajban lennénk, elvégre ki vigyázna akkor rám? Ami az elrontott ziccerét illeti, azt mondja, le akarta passzolni, de minek, kérdeztem tőle, be kellett volna bikáznod. Antonio Di Natale ezért nagy játékos, ha helyzetbe kerül, nem kegyelmez. Azt kell mondanom, Olaszország nyugodtan a favoritok közé sorolható. Az oroszoktól elszenvedett felkészülési vereség után egy rakás szerencsétlenségnek kiáltották ki csapatunkat, én azonban remélem, messzire jutunk.”

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a olasz–horvát mérkőzést?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ha más nem is, a statisztika csütörtökön ez ellen szól: az íreket legyőző horvátok ugyanis 70 éve veretlenek Olaszországgal szemben (1942-ben kaptak ki tőlük legutóbb), legújabb kori önállóságuk, 1991 óta pedig a három horvát győzelem mellett két döntetlen áll. A másik oldalról nézve Prandellivel sem kapott még ki tétmeccsen az olasz csapat, nyolc győzelem mellett három döntetlen a mérlege.

Slaven Bilic, a horvátok kapitánya elismerte, sok függ a két játékmester, Andrea Pirlo, valamint Luka Modric teljesítményétől.

„Ha jól játszanak, csapatuk is jobban teljesít – nyilatkozta Bilic. – Megtisztelve érzem magam, hogy ennek a generációnak az edzője lehetek. Kiváló a csapatszellem, és bár Európa különböző részein játszanak, folyamatosan tartják a kapcsolatot. Olaszország az a csapat, amely ellen nem lehet döntetlenre játszani. Ez az együttes máshogy játszik, mint a korábbi elődök – de nekünk bíznunk kell magunkban.”

Ha a horvátok megnyerik a mai meccset is, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül a negyeddöntőben vannak.

„Nem úgy éltem meg az olasz–spanyolt, hogy a előbbiek kiválóan futballoztak, hanem úgy, hogy a spanyolok haloványan. Azt azért meg kell jegyezni az olaszok védelmében, hogy kevés gólt kapnak majd a torna során, biztos lábakon áll a védelmük. Csütörtökön az iksz is elég lehet, hiszen az olaszok utoljára az írekkel játszanak, és valószínűleg nyernek, míg a horvátokra a címvédő Spanyolország vár” – latolgatta az esélyeket az Olaszországban légióskodó Feczesin Róbert.

„A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés következik. Az első meccsen a horvátoktól semmi meglepőt sem láttam, annyira lendületesen és technikásan futballoztak, ahogy vártam, ám az olaszok megmutatták, nem csak védekezni tudnak. Az írek ellen a két gólt szerző Mario Mandzukicot dicsérte mindenki, de Luka Modric kiválóan irányított. Miként az írek ellen, a kontinensbajnokság valamennyi mérkőzésén az egységben lehet Horvátország ereje” – vélte Csizmadia Csaba.

HEVESI TAMÁS OLASZ PONTOKAT VÁR
EURO 2012
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–HORVÁTORSZÁGa találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n
Poznan, Városi Stadion, 18.00 (Tv: m1). Vezeti: Webb (angol)
AZ ÁLLÁS
1. Horvátország113–1+23
2. Olaszország111–101
2. Spanyolország111–101
4. Írország111–3–20
OLASZORSZÁG
Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 14Morgan De Sanctis (Napoli), 12Salvatore Sirigu (PSG)
Védők: 7Ignazio Abate (Milan), 6Federico Balzaretti (Palermo), 15Andrea Barzagli (Juventus), 19Leonardo Bonucci (Juventus), 3Giorgio Chiellini (Juventus), 2Christian Maggio (Napoli), 4Angelo Ogbonna (Torino)
Középpályások: 16Daniele De Rossi (Roma), 22Alessandro Diamanti (Bologna), 13Emanuele Giaccherini (Juventus), 8Claudio Marchisio (Juventus), 18Riccardo Montolivo (Milan), 5Thiago Motta (PSG), 23Antonio Nocerino (Milan), 21Andrea Pirlo (Juventus)
Támadók:9Mario Balotelli (Man. City), 17Fabio Borini (Roma), 10 Antonio Cassano (Milan), 11Antonio Di Natale (Udinese), 20Sebastian Giovinco (Parma)
HORVÁTORSZÁG
Kapusok:1Stipe Pletikosa (Rosztov), 23Danijel Subasic (Monaco), 12Ivan Kelava (D. Zagreb)
Védők: 5 Vedran Corluka (Leverkusen), 3Josip Simunic (D. Zagreb), 13Gordon Schildenfeld (E. Frankfurt), 21Domagoj Vida (D. Zagreb), 6Danijel Pranjic (Bayern München), 4Jurica Buljat (Maccabi Haifa), 2Ivan Strinic (Dnyipro), 15Sime Vrsaljko (D. Zagreb)
Középpályások:10Luka Modric (Tottenham), 8Ognjen Vukojevic (D. Kijev), 16Tomislav Dujmovic (D. Moszkva), 20Ivan Perisic (Dortmund), 7Ivan Rakitic (Sevilla), 19Niko Kranjcar (Tottenham), 14Milan Badelj (D. Zagreb), 11Darijo Srna (Sahtar)
Támadók: 22Eduardo da Silva (Sahtar), 18Nikola Kalinic (Dnyipro), 17Mario Mandzukic (Wolfsburg), 9Nikica Jelavic (Everton)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik