„Messi egy fokkal C. Ronaldo fölött volt”

Vágólapra másolva!
2011.02.10. 11:55
null
Messi Ronaldo fölött volt – Batista szerint (Fotó: Reuters)
Az argentin válogatott 2–1-re megverte Portugáliát tegnap este, és a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Sergio Batista úgy nyilatkozott, Lionel Messi egy fokkal Cristiano Ronaldo fölött volt a meccsen. A Real Madrid portugál játékosa és a Barca argentin klasszisa is a pálya talaját kritizálta.

Sergio Batista, az aregntin válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a portugálok elleni győzelemmel, és örül, hogy Lionel Messi úgy játszhatott, ahogy a Barcelonában szokott.

„Messi egy fokkal Cristiano Ronaldo fölött volt. Mindkettejük játékát élveztem, de mint Argentína kapitánya persze azt akartam, hogy Ronaldónak rosszul menjen a játék. Lionel fantasztikus karakter. Nagyszerűen tartja a labdát, és játszik. Úgy csinálta, mint ahogy már hosszú ideje a Barcelonában szokta” – mondta Batista.

„Tetszett a csapatom hozzáállása, és Portugália játéka is, amelynek kiváló futballistái vannak és erős együttes. Nagyszerű játékosok sorakoztak fel egymással szemben, és látványos meccset játszottunk. Az eredménynél fontosabb, hogyan játszott Argentína, és milyen teljesítményt nyújtottak a játékosok a bemutatkozó futballisták együtt” – mondta Batista.

Cristiano Ronaldo nem volt elégedetlen saját magával, és úgy véli, Portugália méltó ellenfele volt az argentin csapatnak.

„Elégedett vagyok a teljesítményemmel. Szereztem egy gólt, és volt néhány lehetőségem, hogy még egyet elérjek. De ez a meccs nem egy Ronaldo és Messi közötti összecsapás volt, hanem két válogatott találkozója. Veszítettünk, de jól játszottunk. Sokkal jobbak vagyunk, mint a vébén voltunk. A célunk, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra. A pálya talaja nagyon rossz volt, nem volt méltó ehhez a meccshez. Váltakozva irányították a csapatok a meccset, kár, hogy veszítettünk. Argentína nem volt jobb Portugáliánál” – mondta Ronaldo.

Lionel Messi egyetértett riválisával: a Barcelona aranylabdása szerint sem volt igazán alkalmas a pálya talaja arra, hogy minőségű futballt játszanak rajta.

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel, bár sokat nem lehetett játszani, mivel nagyon rossz volt a talaj. Úgy játszhattam a válogatottban, ahogy a Barcelonában: sokat volt nálam a labda, jól éreztem magam. Tudtuk, hogy nehéz lesz a portugálok elleni meccs, annál is inkább, mert a spanyolok legyőzése után játszottak ellenünk, és kiváló játékosaik vannak. Mindig nálunk volt a labda. Jó úton haladunk afelé, hogy sikeresek legyünk a Copa Américán, tudjuk, hogy miben kell még fejlődnünk” – mondta Messi.


ARGENTÍNA–PORTUGÁLIA 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik