Majdnem kevés volt a háromgólos előny a szbornajának

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 22:40
null
Kerzsakov (jobbról az első) szerzett vezetést Oroszországnak (Fotó: Action Images)
Címkék
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában Oroszország Valerij Kerzsakov, Alan Dzagojev és Roman Sirokov góljával 3–2-re győzött Írországban. A hazaiaktól Robbie Keane és Shane Long volt eredményes.

A B-csoport rangadóját Dublinban játszották, ahol Írország Oroszországot fogadta. Az eddig százszázalékos hazaiak már a 11. percben hátrányba kerültek, amikor egy bal oldalról beívelt szabadrúgásra Szergej Ignasevics robbant be, és bár a labda elpattant tőle, vissza tudta húzni középre. Ott az utóbbi időben bombaformában futballozó Valerij Kerzsakov – a Zenit csatára ebben a szezonban 21 bajnokin kilencszer volt eredményes – érkezett, és az üres kapuba vágta a labdát.

A gól megfogta az íreket, ezt a szbornaja többször is kihasználhatta volna, de vagy Shay Given védett, vagy nem találták el a kaput. A némi orosz fölény a 29. percben hozta meg gyümölcsét, amikor szép támadás után Alexander Anjukov a jobb oldalról laposan adott középre, a labdát Andrej Arsavin átlépte, ami így lett jó az érkező Alan Dzagojevnek, aki jobbal a kapuba passzolt.

Az első félidő végéig továbbra is az oroszok játszottak mezőnyfölényben, és bár a hazaiak is próbálkoztak, veszélytelen kísérleteikből nem tudtak egyenlíteni.

A második játékrésze elején szépíthetett volna Giovanni Trapattoni csapata, de Aiden McGeady lövését bravúrral védte Igor Akinfejev. Lehetett volna tehát 1–2, ám az eredményjelző az 51. percben már 0–3-at mutatott. Roman Sirokov hozhatta fel zavartalanul a labdát, és mivel nem támadták, 20 méterről kapura lőtt, de Richard Dunne-t találta el, ám így lett jó, ugyanis a labda a bal alsó sarokba vágódott.

Az újabb találat után úgy nézett ki, végleg összezuhan Írország, ám a 72. percben a semmiből büntetőhöz jutott. Jurij Zsirkov rántotta le Robbie Keane-t a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, és higgadtan a bal alsóba helyezett. A szépítés felpörgette az íreket, hat perccel később a csereként beálló Shane Long egy gólra hozta fel csapatát.

Given felívelését lefejelték a középen teljesen üresen érkező McGeady elé, aki kapásból lőtt, Akinfejev hatalmas bravúrral védett, pechére az erőszakos Long elé került a labda, aki közelről a kapuba lőtt. Kemény utolsó 12 perc várt az oroszokra, és bár megvoltak a szigetországiak lehetőségei, nem tudtak élni velük, így maradt a könnyűnek induló, ám végül nehézkes, 3–2-es orosz győzelem.

ÍRORSZÁG–OROSZORSZÁG 2–3 
 

 

EURO 2012, B-CSOPORT
ÍRORSZÁG–OROSZORSZÁG 2–3 (0–2)
Dublin. V: Blom (holland) 
ÍRORSZÁG: Given – St. Ledger, O’Shea, Dunne, Kilbane – McGeady, G. Whelan (Gibson, 66.), Lawrence (Long, 62.), Green – Doyle (Fahey, 71.), Rob. Keane
OROSZORSZÁG: Akinfejev – Anjukov, Ignasevics, V. Berezuckij, Sirokov – Gyenyiszov, Zirjanov (Szemsov, 68.), Dzagojev (A. Berezuckij, 85.), Zsirkov – Arsavin – Kerzsakov (Pogrebnjak, 80.)
Gólszerző: Rob. Keane (72. – 11-esből), Long (78.) ill. Kerzsakov (11.), Dzagojev (28.), Sirokov (51.)
A CSOPORT TOVÁBBI TALÁLKOZÓIN
Andorra–Macedónia 0–2
Örményország–Szlovákia 3–1
 AZ ÁLLÁS
1. Szlovákia 3 2 1 3–3 0 6
2. Oroszország 3 2 1 5–3 +2  6
3. Írország 3 2 1 6–4 +2  6
4. Örményország 3 1 1 1 5–4 +1  4
5. Macedónia 3 1 1 1 4–3 +1  4
6. Andorra 3 3 1–7 –6  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik