Euro 2012: megdöbbentő szlovák kudarc Örményországban - videó

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 18:53
Óriási meglepetéssel kezdődött a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki programja: az eddig százszázalékos Szlovákia 3–1-re kikapott Örményország vendégeként a B-csoportban.

Az örmények első gólját a válogatottban az idén bemutatkozó, szeptemberben a macedónok elleni selejtezőn (2–2) is a kapuba találó Jura Movsziszjan szerezte meg szép kiugratás után. Ifjabb Vladimír Weiss egy védelmi megingást szemfülesen kihasználva, erős lövéssel egyenlített a szünet előtt, ám a fordulás után a szlovák védelemnek is volt egy végzetes kihagyása, amelyet Gevorg Gazarjan használt ki. A lefújás előtti pillanatokban Mkitarjan is mattolta a cserék miatt immár foghíjas, több esetben is kiszolgáltatottá váló szlovák védelmet.

A szlovák válogatott korábban még sohasem találkozott Örményországgal, csupán női nemzeti csapataik vívtak meg egymással – mindkét Eb-selejtezőn fölényes szlovák diadal született (10–0, 5–0).

ÖRMÉNYORSZÁG–SZLOVÁKIA 3–1

 

EURO 2012, B-CSOPORT 
ÖRMÉNYORSZÁG–SZLOVÁKIA 3–1 (1–1)

Jereván. V: Orsato (olasz)

ÖRMÉNYORSZÁG: Berezovszkij – Mkojan, Arzumanjan (Arakeljan, 79.), Hovszepjan, Artak Jedigarjan – Mkrtcsjan, Pacsadzsjan (Manucsarjan, a szünetben), Mkitarjan, Gazarjan – Marcos Pizzelli (Artur Jedigarjan, 72.) – Movsziszjan. Szövetségi kapitány: Vardan Minaszjan

SZLOVÁKIA: Mucha – Pekarík, Skrtel, Saláta, Zabavník (Sebo, 81.) – Kopúnek (Hubocan, 57.), Karhan – Weiss, Hamsík, Stoch (Holosko, 57.) – Sesták. Szövetségi kapitány: id. Vladimír Weiss
Gólszerző: Movsziszjan (23.), Gazarjan (50.), Mkitarjan (89.), ill. Weiss (37.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik