Lemondott a lengyel kapitány, Franciszek Smuda

Vágólapra másolva!
2012.06.17. 00:07
null
Smuda számára mérgelődéssel telt az <br />utolsó mérkőzés a lengyel kispadon (fotó: Reuters)
Közvetlenül a csehek elleni 1–0-s vereség után lemondott a lengyel szövetségi kapitányi posztról Franciszek Smuda. Az Európa-bajnoki csoportjában két szerzett ponttal az utolsó helyen végzett válogatott kapitánya szerint Lengyelország kvalifikálhatja magát a következő nagy tornára, a 2014-es brazíliai vb-re.

„Ezzel vége a kalandomnak a válogatottnál, így beszéltük meg Grzegorz Latóval, a Lengyel Labdarúgó-szövetség elnökével – nyilatkozta a csehek elleni mérkőzés után Franciszek Smuda. – Szeretném megköszönni a játékosoknak és a szövetségnek is, hogy mindent kiadtak magukból. Köszönöm a szurkolóknak is, akik végig támogattak minket nap mint nap”.

A kapitány szerint csapata nagyot lépett előre az elmúlt időszakban, és ezt az Európa-bajnokságon is bizonyította.

„Csehország első osztályú futballt mutatott be, és nagyszerű gólt szerzett. Mi nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, különösen az első félidőben hibáztunk sokat. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a válogatott nagyot lépett előre. Van két hónapja a csapatnak felkészülni a világbajnoki selejtezőkre, és őszintén úgy gondolom, hogy kijuthatunk a brazíliai világbajnokságra” – összegzett Smuda.

Lengyelország a vb-selejtezőkön Angliával, Montenegróval, Ukrajnával, Moldovával és San Marinóval szerepel egy csoportban.

A találkozó után a lengyelek csapatkapitánya, Jakub Blaszczykowski is megszólalt. „Szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, amit velük éltünk át, nagyon jó érzés volt. Sajnálom, hogy kikaptunk, de tovább kell lépni, és átgondolni a történteket. A tapasztalat, amelyet ma szereztünk, nagyon fontos lehet később” – nyilatkozta a középpályás.

Az Eb-csoportból az utolsó fordulóban aratott győzelmének köszönhetően Csehország és Görögország jutott tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik