Lampard lemarad az Eb-ről, Henderson a keretben

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 19:16
null
Lampard a válogatott edzésén sérült meg, emiatt lemarad az Eb-ről (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos tájékoztatása szerint Frank Lampard nem lesz ott a június 8-án rajtoló Európa-bajnokságon. Az angol válogatott meghatározó középpályása combsérülést szenvedett a „háromoroszlánosok" szerdai edzésén.

 

 

Lampard az angol nemzeti csapat szerdai edzésén szenvedett combsérülést, s csütörtökön orvosi vizsgálatoknak vetették alá, amelyek megállapították: nem jön rendbe a június 8-án rajtoló Európa-bajnokságig, így ki kell hagynia azt.

A Chelsea rutinos középpályása helyett Jordan Henderson került be az angolok keretébe, akinek még az UEFA orvosi vizsgálatain át kell mennie, hogy részt vehessen a kontinenstornán.

A nemrég Bajnokok Ligáját nyerő Lampardot már könnyen lehet, hogy nem láthatja a nagyérdemű világversenyen, ugyanis a rutinos középpályás júniusban betölti 34. életévét.

„Nagy érvágás ez a csapatnak, főleg azok után, hogy Gareth Barry is kiesett – nyilatkozta Roy Hodgson Frank Lampard kiválása után. – Az orvosok nem tudják garantálni felépülését a csoportkörre, így be kellett hívnom valakit helyette. Csalódott vagyok, hogy Frank nem jöhet az Eb-re, kegyetlen dolog, hogy ilyen rövid idővel a torna előtt sérül meg."

A keretbe bekerülő Jordan Henderson így nagy lehetőséget kapott, hogy bizonyítson a válogatottban. Ebben Phil Neville és Jack Wilshere is egyetértett – mindkét futballista a twitteren kívánt sok sikert a Liverpool középpályásának.

Lampard 2002 óta minden világversenyen pályára lépett az angol válogatottban, Henderson eddig négyszer húzhatta magára a felnőtt csapat címeres mezét. Egy váltás már volt az angol keretben: Gareth Barry helyett Phil Jagielka került be.


AZ ANGOL KERET
Kapusok: 23 Jack Butland (Birmingham City), 13 Robert Green (West Ham), 1 Joe Hart (Man. City)
Védők: 12 Leighton Baines (Everton), 5 Gary Cahill (Chelsea), 3 Ashley Cole (Chelsea), 18 Phil Jagielka (Everton), 2 Glen Johnson (Liverpool), 14 Phil Jones (Man. Utd.), 15 Joleon Lescott (Man. City), 6 John Terry (Chelsea)
Középpályások: 19 Stewart Downing (Liverpool), 4 Steven Gerrard (Liverpool), 8 Jordan Henderson (Liverpool)*, 16 James Milner (Man. City), 20 Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), 17 Scott Parker (Tottenham), 7 Theo Walcott (Arsenal), 11 Ashley Young (Man. Utd.)
Csatárok: 9 Andy Carroll (Liverpool), 21 Jermain Defoe (Tottenham), 10 Wayne Rooney (Man. Utd.), 22 Danny Welbeck (Man. Utd.)
*: a megsérült Frank Lampard helyén (az Eb kezdetéig sérülés esetén lehet pótnevezni)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik