Hodgson nem variál, Buffon erőnlétükben bízik

Vágólapra másolva!
2012.06.24. 12:43
null
Wayne Rooney játékától nagyban függ Anglia sorsa az olaszok elleni negyeddöntőben (Fotó: Reuters)
Anglia–Olaszország negyeddöntőt rendeznek az Európa-bajnokságon, és a két gigász már alig várja, hogy egymás torkának ugorjon. Egyik csapat sincs csúcsformában, mindkettőt egyformán sérülések sújtják – és mindkettő tart a másiktól.

„Nem hiszem, hogy másfajta mentalitással kell pályára lépnünk, mint a csoportkörben – mondta a szombati sajtótájékoztatón Roy Hodgson, az angolok szövetségi kapitánya. – Persze itt már minden más, de ettől még nem kell megváltoztatnod stílusodat. Kielemeztük videón közösen az olaszokat, és egyáltalán nem értem, miért mondják, hogy úgy játszunk, mint ők. Nem gondolunk egyelőre a tizenegyespárbajra, majd csak a mérkőzésén vége felé, ha esedékes. Ha ül melletted a kispadon egy biztos lábú tizenegyesrúgó, akkor érdemes meggondolni, hogy beküldöd-e. Mindenesetre idejében el kell küldeni melegíteni.”

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik válogatott játszhat az Eb elődöntőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Elkísérte őt a „sajttájra” jobbkeze, a csapatkapitány Steven Gerrard is.

„Mario Balotelli kiváló labdarúgó, veszélyes csatár. Rá külön is oda fogunk figyelni, ha pályára lép. Tisztában vagyunk képességeivel, de védőink tudják a dolgukat. És ha nem, akkor sincs baj, Joe Hart a világ egyik legjobb kapusa, és nemsokára a legjobb lehet, jó úton jár. Ő lesz a kulcsjátékosunk az olaszok ellen, meglehet, az orosz rulettben. Az olaszoknak is vannak világklasszisaik, például Andrea Pirlo, de a meccs nem róla, rólam, Wayne Rooneyról vagy Balotelliről szól majd. Egyébként alig várom, hogy megmérkőzzem Daniele De Rossival és Claudio Marchisióval, nekem és Scott Parkernek ellenőrzésünk alatt kell tartani a középpályát.”

Korábban újra szóba került az angol sajtóban, hogy megérdemelte-e John Terry a kerettagságot, de a szövetségi kapitány szerint teljesen igazságos döntést hozott, ráadásul a védő tökéletesen megérti magát Joleon Lescott-tal.

Hodgson egyébként arra reagált fentebb, hogy De Rossi és Paolo Di Canio is utalt rá a napokban, a háromoroszlánosok éppen úgy játszanak, mint az olaszok. Utóbbi szerint a nyolcvanas évek squadra azzurrája köszön vissza a mai angol nemzeti csapatban, De Rossi viszont a mára értette.

Az angoloknál egyértelműen Wayne Rooneytől várják a gólokat.

„Kiválóan érzem magam, friss vagyok – így a támadó. – Kihagytam az első két csoportmérkőzést, de éppen ez az, ami segíthet a továbbiakban. Jól jön az is, hogy kaptunk egy nap extra pihenőt csoportgyőztesként, okosan töltöttük. Nem érzem magamon egyébként a nyomást.”

Az olaszoknál a sajtó legfontosabb témája az volt, hogy Thiago Motta megsérült, alighanem Riccardo Montolivo helyettesíti majd, és azt találgatják, a könnyűsúlyú középpályás mire lesz képes a fizikailag sokkal erősebb angolokkal szemben. Meglehet azonban, hogy mégsem ő, hanem friss milanos klubtársa, Antonio Nocerino lesz a Motta-helyettes, hiszen a keménykötésű futballista nagyobb eséllyel venné fel a harcot Parkerékkel.

„Az angoloknak remek játékosaik vannak, és már évek óta nem nyertek semmit, sokszor a balszerencséjük miatt, a tizenegyesekkel sem volt szerencséjük – mondta a találkozó előtt Gianluigi Buffon. – Három-négy világklasszisuk van, John Terry, Ashley Cole, Wayne Rooney, Steven Gerrard, tiszteljük őket. Kemény és szoros meccsre számítok, hiszen a két csapat hasonló erősségű. A kondíció mellettünk szól, ha mindent beleadunk, nyerhetünk. A tizenegyespárbajra nem készültünk külön, ez idegek és a technika kérdése.”

Az olasz sajtó szerint Cesare Prandelli már korábban kijelölte a „kezdő ötöst” a tizenegyesrúgásokra Pirlo, Balotelli, De Rossi, Motta és Antonio Di Natale személyében, de ugyebár egy csere szükséges lesz.

„Remekül játszottunk a spanyolok ellen, a horvátok ellen már akadozott a gépezet, de sohasem álltunk vereségre. Az írek ellen persze minden más volt, hosszú labdákkal operáltak, a végén meg már őriztük csak előnyünket. Most nagyon megérezzük Giorgio Chiellini hiányát, karizmatikus, agresszív játékos, a védősor vezére. De azért megpróbáljuk tökéletesen pótolni őt” – ígyLeonardo Bonucci.

„Az angolok sokat támadnak a széleken, gyors kontrákat vezetnek, és hamar eljutnak az egyik 16-ostól a másikig – merengett el Ignazio Abate. – Wayne Rooney fejjel is veszélyes, nagy kihívás lesz őt semlegesíteni.”

A NEMZETI SPORT HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓINAK MOBILITÁSÁT AZ I30 FORGALMAZÓJA, A HYUNDAI HOLDING HUNGARY KFT. BIZTOSÍTJA.

OLASZORSZÁG
Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 14Morgan De Sanctis (Napoli), 12Salvatore Sirigu (PSG)
Védők: 7Ignazio Abate (Milan), 6Federico Balzaretti (Palermo), 15Andrea Barzagli (Juventus), 19Leonardo Bonucci (Juventus), 3Giorgio Chiellini (Juventus), 2Christian Maggio (Napoli), 4Angelo Ogbonna (Torino)
Középpályások: 16Daniele De Rossi (Roma), 22Alessandro Diamanti (Bologna), 13Emanuele Giaccherini (Juventus), 8Claudio Marchisio (Juventus), 18Riccardo Montolivo (Milan), 5Thiago Motta (PSG), 23Antonio Nocerino (Milan), 21Andrea Pirlo (Juventus)
Támadók:9Mario Balotelli (Man. City), 17Fabio Borini (Roma), 10 Antonio Cassano (Milan), 11Antonio Di Natale (Udinese), 20Sebastian Giovinco (Parma)
ANGLIA
Kapusok:23 Jack Butland (Birmingham City), 13 Robert Green (West Ham), 1 Joe Hart (Man. City)
Védők: 12 Leighton Baines (Everton), 5 Martin Kelly (Liverpool), 3 Ashley Cole (Chelsea), 18 Phil Jagielka (Everton), 2 Glen Johnson (Liverpool), 14 Phil Jones (Man. Utd.), 15 Joleon Lescott (Man. City), 6John Terry (Chelsea)
Középpályások: 19 Stewart Downing (Liverpool), 4 Steven Gerrard (Liverpool), 8 Jordan Henderson (Liverpool), 16 James Milner (Man. City), 20 Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), 17 Scott Parker (Tottenham), 7 Theo Walcott (Arsenal), 11 Ashley Young (Man. Utd.)
Csatárok: 9 Andy Carroll (Liverpool), 21 Jermain Defoe (Tottenham), 10 Wayne Rooney (Man. Utd.), 22 Danny Welbeck (Man. Utd.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik