Euro 2012: Merkel ellátogat a német-görög mérkőzésre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.20. 17:06
Angela Merkel német kancellár ellátogat a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjére, a gdanski Németország–Görögország mérkőzésre – közölte szerdán Berlinben a német kormány helyettes szóvivője.

Georg Streiter elmondta: a kancellár reméli, hogy „izgalmas és sportszerű" lesz a találkozó. A látogatásnak nincsen politikai dimenziója, a pénteki út „kizárólag a labdarúgásról szól" – emelte ki.

Merkel igen népszerűtlen Görögországban az euróövezeti tagállamot támogató nemzetközi hitel-megállapodáshoz kapcsolódó megszorítások következetes végrehajtásának szorgalmazása miatt.

A futballt kedvelő kancellár eddig televízión követte a németek meccseit. A válogatott Ukrajnában rendezett csoportmérkőzéseitől nemcsak ő, hanem a teljes német kormány távol maradt, megfigyelők szerint tiltakozásul a bebörtönzött ukrán exminiszterelnökkel, Julija Timosenkóval szembeni hatósági bánásmód ellen.

Sami Khedira, a német nemzeti együttes középpályása a szerdai sajtótájékoztatón üdvözölte, hogy a kancellár ott lesz pénteken a gdanski stadionban. Mint mondta, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy Merkel jelenléte „szerencsét hoz a csapatnak".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik