Nemzetisport.hu 2012.06.18 23:59 Frissítve: 2014.05.24 02:07

Euro 2012: Fabregas Winter nyomában, Cassano 3 góllal rekorder - statisztikák

A C-csoport küzdelmei is lezárultak az Európa-bajnokságon. Összeállításunkban érdekes statisztikai adatokból szemezgettünk a mai horvát–spanyol és olasz–ír mérkőzést követően.

 

C-CSOPORT, 3. FORDULÓ – STATISZTIKÁK
A spanyol válogatott egy mérkőzésre van attól, hogy beállítsa az Európa-bajnokságok leghosszabb veretlenségi sorozatát. Ha Vicente del Bosque csapata a negyeddöntőben sem kap ki, immár tíz mérkőzésre nyúlik veretlenségi sorozata. Ez eddig Nyugat-Németországnak, Hollandiának és Olaszországnak sikerült.
A horvát válogatott mind a négy Eb-szereplése alkalmával (1996, 2004, 2008, 2012) négy gólt szerzett a csoportkörben.
Jesús Navas az első Sevilla-játékos, aki gólt szerzett világeseményen a spanyol válogatottban.
Fernando Torres és Iker Casillas egyaránt 11. Eb-meccsét játszotta. Ezzel élre álltak a spanyol örökranglistán.
Egyedül a holland Aaron Winter állt be többször csereként Eb-mérkőzésre, mint az ezúttal hatodik alkalommal becserélt Cesc Fabregas.
Mario Balotelli a 25. olasz játékos lett, aki gólt szerzett az Eb-n. Antonio Cassano három találattal a legeredményesebb olasz a kontinensviadalokat tekintve.
Olaszország a 2002-es Dél-Korea elleni vereség óta nem maradt alul olyan mérkőzésen, amikor vezetett a szünetben. Akkor Giovanni Trapattonival (aki most az íreket irányította) kapott ki.
Az olasz válogatott mindhárom meccsén megszerezte a vezetést a 2012-es Eb-n. Erre még Németország volt képes a mostani tornán.
Damien Duff lett az ötödik ír játékos, aki elérte a századik válogatottságot. Shay Given (125), Robbie Keane (120), Kevin Kilbane (110) és Stephen Staunton (102) áll előtte a vonatkozó örökranglistán.