Euro 2012: Sol Campbell nem akar koporsóban hazaérkezni

Vágólapra másolva!
2012.05.30. 07:10
Címkék
Sol Campbellnek esze ágában sincs a helyszínen megtekinteni a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit. A korábbi angol válogatott hátvéd a rossz közbiztonság és a rasszizmus térhódítása miatt nem utazik Lengyelországba, valamint Ukrajnába.

„Otthon maradok, és a tévében követem az eseményeket. Nem kockáztatok, mert könnyen lehet, hogy koporsóban térnék haza – mondta Campbell, aki szerint nagy hibát követett el az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azzal, hogy Lengyelországnak és Ukrajnának adta a rendezés jogát. – Rossz döntés volt. Addig nem lett volna szabad nekik adni, amíg nem oldják meg ezt a problémát. Ezek az országok nem érdemlik meg ezt a rangos tornát.”

A Tottenham és az Arsenal védelmének egykori oszlopa nincs egyedül véleményével, korábban ugyanis a szintén színes bőrű Theo Walcott – aki tagja az Eb-re utazó angol keretnek – elővigyázatosságból megtiltotta családtagjainak, hogy a helyszínen szurkoljanak neki.

A rasszista vádakra természetesen nem sokat késett a válasz, az ukrán Külügyminisztérium szóvivője szégyenletesnek nevezte a szurkolóriasztó figyelmeztetéseket.

„Náci szimbólumokat lehet látni bármelyik angol meccsen is. Most akkor emiatt ne menjenek a szurkolók a londoni olimpiára?” – vágott vissza Oleg Volosin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik