Euro 2012: az ukrajnai szálláshelyek 87 százaléka már biztosított

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.01.31. 19:00
Címkék
Immár több mint 52 200 szoba áll a labdarúgó Európa-bajnokságra érkező szurkolók rendelkezésére a négy ukrán fogadó városban, ami az európai szövetség által elvárt mennyiség 87 százaléka – jelentette be kedden sajtótájékoztatón az Euro 2012 előkészületeiért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes.

„Amikor elérjük a hatvanezer szobát, elmondhatjuk, hogy betartottuk az UEFA ajánlásait” – mondta Borisz Kolesznyikov, hozzátéve, hogy áprilisban és májusban több szálloda nyílik meg.Borisz Kolesznyikov, hozzátéve, hogy áprilisban és májusban több szálloda nyílik meg.

Ukrajna korábban közölte, hogy üdülőket és egyetemi kollégiumokat is átalakít a szálláshiány csökkentésére.

Kolesznyikov óvta az ukrán szállodásokat az áremeléstől, nehogy elriasszák az ügyfeleket. Példaként a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot említette, amelyen a "spekulatív" magas árak miatt a foglalások 20 százalékát mondták le.

Ukrajnába és Lengyelországba az UEFA becslése szerint csaknem 1,4 millió szurkolót érkezik a június 8. és július 1. között rendezendő Eb-re. Ukrajnában Kijevben, Donyeckben, Lembergben és Harkivben, Lengyelországban pedig Varsóban, Poznanban, Wroclawban és Gdanskban rendeznek majd mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik