Blanc az ordítozás után spanyolverésre készül

Vágólapra másolva!
2012.06.20. 21:49
null
Blanc elképedt néhány játékosa hozzáállásán a svédek ellen (Fotó: Reuters)
A francia labdarúgó-válogatott kissé nyögvenyelősen jutott tovább csoportjából az Európa-bajnokságon, és Olivier Giroud szerint nagyon kemény letolást kaptak a svédek elleni vereség után a szövetségi kapitánytól. Ennek ellenére Laurent Blanc szerint meglephetik a címvédőt a negyeddöntőben.

„Rettenetes éj volt – borzongott meg Laurent Blanc a svédek elleni kudarcra visszaemlékezve, ahol nem mellesleg elveszítette a csapat 23 mérkőzés óta dédelgetett veretlenségét is. – Nem úgy játszottunk, mint aki nyerni akar. De tovább kell mennünk, meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk megverni a spanyolokat."

A két csapat nagy tornán legutóbb a 2006-os világbajnokságon találkozott, de a franciák közül már csak Franck Ribéry, Alou Diarra és Florent Malouda maradt meg hírmondónak.

„A spanyolok világ- és Európa-bajnokok lettek. Elképesztően jól ismerik egymást a remek játékosok, szórakoztató futballt játszanak. Az ő példájukat kell követnünk nekünk is, de ez igen hosszú út lesz."

Elmondta Blanc azt is, hogy Jérémy Ménez és Hatem Ben Arfa után Mathieu Valbuenát is kipróbálja jobbszélsőként, de kitért arra is, hogy Karim Benzemát frusztrálja az, hogy nem lőtt gólt a csoportkörben.

A szakember ma már nyugodtan nyilatkozott, de a svédek elleni meccs után nehezen tudta türtőztetni az indulatait. Zengett is az öltöző, és a francia nyelv kevésbé irodalmi kifejezéseiből is elhangzott pár a kellemetlen vereség miatt a mester szájából.

„Volt egy kis kiabálás az öltözőben – ismerte el a remek támadó, Olivier Giroud. – Ha győzöl, másképpen reagálsz bizonyos dolgokra, mint ha veszítesz. Utóbbi esetben felmegy benned a pumpa, de a zuhany alatt meg kell nyugodnod. Néhányan úgy éreztünk, páran nem adtak bele mindent ebbe a mérkőzésbe."

„Ha győzni akarsz, jobban kell futballozni ellenfelednél. Nem tudom, miért nem történt ez most így, nem tudom, azért-e, mert fiatal a csapat. A lényeg az, hogy ha úgy érzed, el kell mondanod valamit, tedd meg, és nemcsak a vezetőknek, edzőknek címezve. Ők is azt mondják, meg kell beszélni magunk között mindent, ez építő jellegű. A mostani megbeszélés ilyenre sikerült."

Csak a végen nehogy olyan legyen, mint 2010-ben Dél-Afrikában...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik