Benítez nemet mondott a Sampnak, Angliában dolgozna

Vágólapra másolva!
2012.06.30. 19:29
null
Benítez nem kért a Sampdoriából (Fotó: Action Images)
Címkék
Rafael Benítez, a Valencia, a Liverpool és az Internazionale korábbi vezetőedzője visszautasította a Sampdoria ajánlatát. A spanyol szakember elmondta: legszívesebben Angliában folytatná pályafutását, és olyan klubhoz akar szerződni, amellyel trófeákat nyerhet.

Benítez elismerte, amiről korábban olasz sajtóhírek alapján beszámoltunk, azaz tárgyalt a Sampdoriával, ám a megegyezés végül nem jött létre, mert nemet mondott az ajánlatra.

„A Sampdoria nagyon komoly, nagyon profi érdeklődő volt, és kiforrott tervei vannak. Ugyanakkor olyan klubot keresek, amelynek céljai találkoznak az elképzeléseimmel, és a közeljövőben is szeretnék trófeákért harcban lenni. A Sampdoria jó ajánlatot tett, hálás vagyok érte, hogy rám gondolt, de másik lehetőségre vágyom” – nyilatkozott Rafa Benítez arról, miért utasította vissza a genovaiak ajánlatát.

„Anglia jelenti a prioritást, de kész vagyok más kihívásra is. Egy topcsapatot keresek, amellyel olyan címekért lehetek harcban, mint a Premier League-, a Bajnokok Ligája- vagy az Európa-liga-trófea” – magyarázta a spanyol szakember, aki számára– úgy tűnik– a Serie A-ba az elmúlt szezon végén visszakerült Samp kevésnek bizonyult.

Benítez legutóbb az Internél dolgozott, Massimo Moratti, a fekete-kékek elnöke 2010 decemberében menesztette a milánóiaktól, a Liverpool korábbi sikerkovácsa azóta nem vállalt szakmai munkát.

A spanyol szakember a The Independentben vezetett rovatában írt az Európa-bajnokság döntőjének esélyeiről is. Az edző szerint a fináléban a spanyolok számára is kulcskérdés lesz, miként tudják megnehezíteni az olasz szervező, Andrea Pirlo játékát, azonban nem szabad csak az irányító játékára koncentrálni.

„Akárcsak az angoloknak és a németeknek, a spanyoloknak is nagy erőfeszítéseket kell tenni, ha ellenőrzés alatt akarják tartani Pirlót. Ugyanakkor, ha Pirlo nagyobb ellenőrzés alatt van, akkor De Rossi léphet hátrébb, elkérheti a labdákat, és ő diktálhatja a játékot. Ha ő is külön ellenőrzést kap, Thiago Motta – aki véleményem szerint az egyik legjobb játékos az olasz keretben – veheti át ezt a szerepet. Röviden: Pirlo felügyelete fontos, de az olaszok másként is tudnak játszani. Csodálatos döntő lesz, amelyen az dönthet, melyik csapat használja jobban a szabad területeket” – írta Benítez, aki szerint spanyol oldalon David Silva és Andrés Iniesta lehet a nyerőember.

„Nagyon sűrű lesz a középpálya, a spanyolok számára fontos kérdés, hogy türelemmel ki tudják várni, amíg szabad területek nyílnak, hogy aztán az utolsó pillanatokban be tudjanak törni ezeken a pontokon meglepve az olaszokat. Fontos lesz, hogy a spanyolok tudjanak várni és várni, és aztán beindulni” – szól Benítez véleménye arról, mi döntheti el a finálét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik