Vb 2022: „Nem tud eleget a futballról” – az argentin kapus visszaszólt Mbappénak

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 14:06
null
Martínez szerint Mbappé nem nyilatkozhat Dél-Amerika futballjáról, mivel soha sem játszott ott (Fotó: AFP)
Az argentin válogatottal a Franciaország elleni világbajnoki döntőre készülő Emiliano Martínez reagált Kylian Mbappé szavaira, miszerint a dél-amerikai futball nem elég magas színvonalú. A francia támadó korábban úgy nyilatkozott, az európai válogatottak kiélezettebb mérkőzéseket vívnak, ezért felkészültebbek a világbajnokságra, mint a dél-amerikai nemzeti csapatok.

 

Emiliano Martínez kritizálta Kylian Mbappét, ugyanis a Paris Saint-Germain támadója májusban úgy nyilatkozott, hogy a dél-amerikai futball nem képvisel elég magas színvonalat az európaihoz képest.

Mbappé szerint az európai válogatottak magas színvonalú mérkőzéseket játszanak egymás ellen, míg a brazilok és az argentinok ezt nem mondhatják el magukról, amikor más dél-amerikai nemzetek ellen csapnak össze.

„Nem tud eleget a futballról. Soha nem játszott Dél-Amerikában. Ha valakinek nincs tapasztalata egy adott területen, lehet, hogy jobb, ha nem beszél róla. Ennek ellenére ez nem számít számunkra, mi egy nagyszerű együttes vagyunk, és így is tartanak minket számon”riposztozottmost az argentin válogatott kapusa.

Lautaro Martínez is válaszolt Mbappé szavaira, szerinte tisztességtelen volt a francia támadó megjegyzése, a brazilok szövetségi kapitánya, Tite szerint pedig Brazília nem tud Azerbajdzsán ellen játszani, míg a dél-amerikai ellenfelek senkinek sem kegyelmeznek meg.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
DÖNTŐ
16.00:
Argentína–Franciaország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik