Vb 2022: ez lenne a marokkói siker egyik titka?

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 10:57
null
Szofian Bufal az édesanyjával ünnepli a négy közé jutást (Fotó: Getty Images)
Érzelmes jeleneteket láthattunk Marokkó eddigi egyeneses kieséses meccseinek a végén. Úgy a Spanyolország, mint a Portugália ellen megnyert találkozó után azt láthattuk, hogy több játékos is a szüleivel ünnepel. Mindez nem véletlen, hanem egy tudatos stratégia része – derül ki a The Guardian cikkéből.

Marokkó első afrikai csapatként jutott be egy labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe. Az észak-afrikai együttes játékosai úgy a spanyolok, mint a portugálok kiejtését a családtagjaikkal ünnepelték meg. Beszédes jelenetsor, ahogy a 2010-es világbajnokot búcsúztató tizenegyest bepanenkázó Asraf Hakimi egyből a lelátón ülő édesanyjához rohant, aki egy puszit nyomott a homlokára.

A Portugália elleni negyeddöntős siker után pedig Szofian Bufal lopta el a show-t, aki az anyjával táncolt a gyepen, de állítólag maga Valid Regragi szövetségi kapitány is a lelátón ünnepelte a négy közé jutást az édesanyja társaságában.



 

A szülők jelenléte nem véletlen a marokkói válogatott esetében: Regragi kapitány és Fauzi Lekja, a Marokkói Királyi Labdarúgó-szövetség elnöke ugyanis elintézte, hogy a játékosok által kiválasztott családtagok ott legyenek a csapattal Katarban.

A játékosok szüleinek kiutaztatása tudatos lépés a csapatmorál növelésére a szövetségi kapitány részéről. „Nem lehetünk sikeresek, ha a szüleink nem boldogok” – nyilatkozta kinevezése után Valid Regragi.

Marokkó az elődöntőben Franciaországgal fog megküzdeni a továbbjutásért szerdán az al-Bajt Stadionban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik