Vb 2022: az amerikaiak majdnem hazaküldték Katarból a dortmundi szélsőt

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 11:24
null
Giovanni Reynát majdnem hazaküldték Katarból (Fotó: Getty Images)
Majdnem hazaküldték a katari világbajnokságról a német Borussia Dortmund amerikai szélsőjét, Giovanni Reynát. Az ESPN azt írja, a 20 éves labdarúgó edzéseken, valamint az Egyesült Államok al-Garafa elleni felkészülési mérkőzésén nyújtott teljesítményével is problémák voltak.

Giovanni Reyna az Egyesült Államok egyik mérkőzésén sem volt kezdő a katari tornán, az Anglia elleni gól nélküli döntetlen alkalmával hét percet játszott, a Hollandia elleni nyolcaddöntőn pedig a második félidőben lépett pályára.

Az ESPN azt írja, Reyna elnézést kért társaitól az erőfeszítéseinek hiánya miatt, de ezt csak azután tette meg, hogy Gregg Berhalter szövetségi kapitány egy New York-i sajtóeseményen arról beszélt, „volt egy játékosa, aki nyilvánvalóan nem felelt meg az elvárásoknak sem a pályán, sem azon kívül”.

Berhalter úgy fogalmazott, a stáb többi tagjával órákon át tanakodtak, mit kezdjenek a játékossal és már arra is készen álltak, hogy repülőjegyet foglaljanak számára, majd elbeszélgettek a labdarúgóval, arról, hogy innentől kezdve hogyan kell viselkednie.

Elsőként az MLSsoccer.com nevesítette a labdarúgót, a The Athletic pedig már arról számolt be, hogy Reynát majdnem hazaküldték Katarból.

Gregg Berhalter SMS-ben válaszolt az ESPN-nek, s azt írta: „Nem igazán fontos, hogy ki volt az. Az a fontos, hogy a csapatnak nagyon világos normái voltak és készek voltak kommunikálni, mi történik, ha a szabályokat nem tartják be, ez a kommunikáció pozitív változáshoz és előrelépéshez vezetett.”

Giovanni Reyna az elmúlt bő egy évben sérülésekkel is küzdött, de a Wales elleni csoportkörös mérkőzés után elmondta, százszázalékos állapotban van.

„Nagyon jól érzem magam, nagyszerűen. (Berhalter) Nem mondta el nekem, miért nem állít be” – fogalmazott akkor Reyna, akit később az edzők és a csapattársak is szembesítettek az okokkal. Reyna bocsánatkérése után a csapattársak egyenként felszólaltak és úgy ítélték meg, a dortmundi játékos bocsánatkérése nem felelt meg az elvárásaiknak, s változást szerettek volna látni tőle, amely Berhalter elmondása szerint a történtek után be is következett.

A történetnek itt még nem volt vége, mert egy korábbi amerikai válogatott, Eric Wynalda a Los Angeles Timesnak azt mondta, a csapatnál belső viszályok vannak, majd egy rádióműsorban részletezte: Berhalter hazudott a médiának és megkérte Reynát is, hogy tegyen így. Wynalda később néhány megjegyzését visszavonta.

Twitteren a Fox Sports egyik munkatársa, Jason McIntyre azt írta az eset kapcsán: a játékostársak szavaztak és 13:12 arányban döntöttek Reyna keretben maradása mellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik