Vb 2022: A marokkói szurkolók ellenségesek, erre külön készülünk – Deschamps

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 15:25
null
Didier Deschamps a marokkói szurkolókra is felkészítette a francia játékoskeretet (Fotó: Getty Images)
Ellenséges hangulatra számít a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps a katari világbajnokság második elődöntőjében. A címvédő kapusa, Hugo Lloris szerint félelmetes ellenféllel néznek szembe a legjobb négy között.

Didier Deschamps többek között arról is beszélt a hivatalos sajtótájékoztatóján, hogy csapata játékát az aktuális ellenfél is nagyban befolyásolja.

A győzelemre nincs állandó recept. Számomra a legfontosabb, hogy alkalmazkodjak a soron következő feladathoz, így a lehető legtöbbet hozzam ki a játékosaimból. A marokkói válogatott szervezett védekezésére eddig egyetlen ellenfél sem talált megoldást, így nekünk is fel van adva a lecke. Nincs olyan csapat, amely önszántából mond le a labdabirtoklásról, mindig kell hozzá egy ellenfél is. A labdabirtoklás önmagában nem elég, veszélyt is kell teremteni.

„A címvédésnek rengeteg összetevője van, a játékosok képességein kívül figyelembe kell venni a csapatszellemet, a mentalitást és a nehéz helyzetekre való reagálást is – igaz, erről még korai beszélnünk, hiszen még csak az elődöntőben járunk” – mondta Deschamps, amikor a lehetséges címvédésről kérdezték, majd kitért a Katarban remekelő Antoine Griezmannra is. – Griezmann azért ennyire jó, mert a csapat érdeke a legfontosabb számára, ez pedig gólpasszokat eredményez. Más szerepkörben játszik, mint korábban, ezért több labdát is szerez. Hasznos játékos, ahogyan eddig is, úgy most is számítunk rá.

Az 54 éves Deschamps jól tudja, a marokkói szurkolókat is komolyan kell venni:

Az ellenfél szurkolótábora nagyon hangos és ellenséges lesz, erre a játékosaimat is figyelmeztettem. A futballistáim tudják, mire számíthatnak.”

Csak tisztelhetjük és csodálhatjuk, amit Marokkó elért, ezen a szinten semmi sem a véletlen műve. Amikor egy csapat legyőzi Belgiumot, Spanyolországot és Portugáliát, akkor a játékosok minőségén kívül érdemes megfigyelni a csapatszellemet és az összetartást is. Félelmetes ellenféllel nézünk szembe, ráadásul a szurkolóik is elképesztő hangulatot teremtenek a stadionban” – ezek már a franciák friss válogatottsági rekorderének, Hugo Llorisnak a szavai a sajtótájékoztatóról.

A KATARI VB HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA
ELŐDÖNTŐ
December 13., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Horvátország
December 14., 20.00
Al-Hor,
al-Bajt Stadion
Franciaország–Marokkó
A 3. HELYÉRT
December 17., 16.00
Al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Az elődöntő vesztesei
DÖNTŐ
December 18., 16.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Az elődöntő győztesei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik